Cimbom’da hedef Shomurodov

Cimbom’da hedef Shomurodov

Geride kalan sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray’da gelecek sezon transfer çalışmaları sürüyor. Mauro Icardi için görüşmelerini sürdüren Sarı-Kırmızılılar B planı olarak Özbek golcü Shomurodov’u transfer edecek.

Teknik direktör Okan Buruk önderliğinde geçtiğimiz sezonda şampiyonluk ipini göğüsleyen Galatasaray’da gelecek sezon transfer çalışmaları hızla sürüyor. Şampiyonluk kadrosunun en önemli isimlerinden biri olan golcü oyuncu Icardi’nin sözleşmesinin bitmesinin ardından takımdan ayrılması Okan Buruk’u tedirgin etti. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi için mücadele edecek Sarı-Kırmızılılarda öncelik Mauro Icardi’nin bonservisini almak olurken oyuncunun istekleri transferi zora sokuyor. PSG ile anlaşan ancak Icardi’nin isteklerinde düşüş yapmasını bekleyen Galatasaray kurmayları, oyuncunun yanıtını beklemeye geçti.

Golcü oyuncunun olası bir olumsuz cevabına karşı B planı olarak başka oyuncularla da görüşen Sarı-Kırmızılılar, birçok golcü ile görüşüyor. Son olarak adı Trabzonspor’la da sık sık anılan Eldor Shomurodov Galatasaray’ın gündemine girdi. Icardi transferinin olumlu sonuçlanma ihtimalinde bile kadroya bir forvet katmak isteyen Okan Buruk, genç isimlere yönelmiş ve Shomurodov’a onay vermişti. Roma forması giyen Özbek golcüyü gözüne kestiren Galatasaray, oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katmanın planlarını yapıyor. 28 yaşındaki golcü geçen sezona Roma’da başlamış ancak sezonun ikinci yarısında Spezia’da kiralık olarak forma giymişti.

2021 yılında Genoa’dan 18 milyon euro’ya alınan Özbek oyuncu, Spezia’da 16 maçta 1 gol 2 asistle oynadı. Roma’da ise şimdiye dek 48 maçta forma giyen tecrübeli isim 6 gol 6 asistlik katkı verdi. Buruk’un Shomurodov’u istemesinin bir diğer nedeni ise TFF’nin yeni düzenlemesinin ardından Türkmen 1 futbolcunun yabancı sayılmaması oldu. Shomurodov da Özbek olduğu için Türkiye’de o kontenjandan oynayabilecek. Geçtiğimiz sezonun başında da transferi düşünülen Özbek golcü, Roma’dan izin alamamış ve sezonun ikinci yarısında Spezia’da umduğunu bulamamıştı. Şampiyonlar Ligi ön elemelerine golcüsüz girmek istemeyen Sarı-Kırmızılılar bu karşılaşmalar öncesinde takıma kesinlikle bir forvet transferi yapmak istiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN