Fırtına’nın formasyonu değişiyor

Fırtına’nın formasyonu değişiyor

Geride bıraktığımız sezonda bekleneni veremeyen Trabzonspor’da Hırvat teknik adam Nenad Bjelica ile dönüşüm yaşanıyor. Tecrübeli teknik adam oyun anlayışının birçok noktasında değişiklik yapacakken Fırtına’nın ideal formasyon düzeninde de değişikliğe gidecek.

Geçen sezon ortaya koyduğu performansla taraftar ve camiasını hayal kırıklığına uğratan Trabzonspor’da sezon içerisinde adeta yaprak dökümü yaşanmıştı. Şampiyonluk sezonunun ardından kadrosunu birçok isimle güçlendiren Bordo-Mavililer, yeni transferlerden beklediği verimi alamazken, sezonu da puan tablosunda hedeflenen sıranın çok altında tamamlamıştı.

Sezonun ikinci yarısında birçok anlamda değişiklik yaşayan Fırtına, başta kulüp başkanı olmak üzere teknik direktör Abdullah Avcı ile de yolları ayırdı. Yeni bir yapılanmaya giren Bordo-Mavililer teknik direktörlük koltuğuna tecrübeli teknik adam Nenad Bjelica’yı oturttu. Geçmiş kariyerinde hücum odaklı futbol anlayışını benimseyen Hırvat teknik adam, yüksek pres yapan ve bol gol atan takımlar oluşturmuştu.

Trabzonspor’un başına geçtiği ilk günden itibaren takım oyunundaki değişim sinyallerini veren Bjelica, takımda bulunan birçok oyuncuyla yolları ayırdı. Yeni sezon öncesi kampa 30 Haziran’da giren Fırtına’da birçok isim takımdan ayrılırken Hırvat teknik adam yeni transferle yeni bir formasyona geçileceğini açıkladı. Uzun süredir aynı formasyonda sahaya çıkan Trabzonspor, Abdullah Avcı’nın 4-2-3-1 sisteminden ayrılarak yeni bir saha dizilimine geçecek. Bjelica’nın kariyerindeki bütün takımlarında uyguladığı 4-3-3 sistemini Bordo-Mavililere de uygulayacağı sinyali sezonun ikinci yarısında verilmişti.

Yoğun presle ön hatta baskı yapmak kurmak isteyen Hırvat teknik adam bu oyun sistemine uygun oyuncu profillerini araştırıyor. Sezon içerisinde birçok sistem değişikliğine gidilebileceğini açıklayan Bjelica yaptığı açıklamada “Bu sene özelinde, tabii ki değişiklikler olacaktır ama bizim genelde düşündüğümüz sistem 4-3-3 olacak. Sezon boyunca ihtiyaç dahilinde sistem değişikliğine gidebiliriz ama temel sistemimiz 4-3-3 sistemi olacak. Buna uygun oyuncular bakmaya devam ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Eski takımı Zagreb’den transfer edilen Mislav Orsic’in de bu sistemde üst düzey performans ortaya koyduğu biliniyor. Takıma yeni katılan transferlerle yeni formasyonun detaylarını işleyecek olan Hırvat teknik adam bu taktikle rakiplerine boyun eğdirmek istiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN