‘Tek hedefimiz geçen sezonu yakalamak’

‘Tek hedefimiz geçen sezonu yakalamak’

Trabzonspor teknik direktörü Nenad Bjelica, takım içindeki sorunları tek tek belirlediklerini söyledi. Trabzonspor’da olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen tecrübeli teknik adam “Tek hedefimiz geçen seneki başarıları tekrar yakalayabilmek” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Nenad Bjelica basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılan toplantılarda açıklamalarda bulunan Bjelica sözlerine Trabzonspor’a gelme hikayesinin anlatmakla başladı. Trabzonspor’la olan görüşmelerin çok kısa sürdüğünü söyleyen Bjelica “Trabzonspor ile görüşmemiz 2 gün sürdü. Kulüp bana olan ilgisini net bir şekilde anlattı.

Herkes görüşlerini net bir şekilde anlattığı için görüşmeler kısa sürdü. Trabzonspor’un çok iyi bir kulüp ve son şampiyon olduğunu biliyordum. Sorunları olan bir kulübe geldiğimin farkındayım. Zaten sorun olmasaydı burada olmazdım. Trabzonspor’da olduğum için mutluyum.” dedi.

Takımdaki hedeflenen başarıların da öneminden bahseden tecrübeli teknik adam hedeflerin ne olduğu konusunda da konuştu. Hataların olacağını belirten Bjelica ““Hatalar yapılmış olabilir. Çalışan kişi hata yapabilir. Yetenekli bir takım olduğunu herkes biliyor. Buraya geldiğimiz ilk andan itibaren yarışmacı, güçlü, kazanmak için mücadele eden bir takım oluşturmak istiyoruz. Oyuncu grubunun bizimle beraber çalışmaya hazır olduğunu görmem beni mutlu ediyor. Tek hedefimiz geçen seneki başarıları tekrar yakalayabilmek.” ifadelerini kullandı. Takımın bazı maçlarda gücünü gösteremediğini söyleyen Bjelica takımın 6 hedefi olduğunu ve sezon başında Süper Kupa kazanıldığını basın mensuplarına hatırlattı. Trabzonspor’un mevcut kadrosunda bulunan oyuncuların da durumu hakkında konuşan Hırvat teknik adam “Henüz herhangi bir karar alınmadı. 2 gündür buradayım ve sadece bir maç oynadık. Dolayısıyla 2-3 gün geçirdiğimiz insanlar için karar almak çok adil olmayacak. Önümüzdeki günlerde yönetimle yaptığımız değerlendirmeler sonrası net kararlar alınabilir. Burada çok yeniyiz. Sezon içinde dakika alamayan oyunculara fırsat verip önümüzdeki senenin bir hazırlığını yapacağız. Dolayısıyla henüz hiçbir oyuncu için ayrılık kararı alınmadığını söyleyebilirim.” şeklinde konuştu.

Bir sistemsiz oyun olmayacağını ancak sistemin şart olmayacağını belirten Bjelica “Burada oynatmak istediğimiz bir sistem olacak ama değişime de açık olacağız. Sistem size maç kazandırmaz. Oyun disiplini ve organizasyon size maç kazandırır. Sistemimiz bundan dolayı değişime açık olacak. Maçı sistemler değil, detaylar kazandırır ya da kaybettirir.” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN