Sevilen uygulamada bir yenilik daha… Tanınamaz hale geldi ama insanlar vazgeçemiyor

Sevilen uygulamada bir yenilik daha… Tanınamaz hale geldi ama insanlar vazgeçemiyor

Dünyanın en büyük sosyal medya şirketlerinden biri olan Twitter’dan bir yenilik daha geliyor. ABD merkezli dev şirketin el değiştirmesinden bu yana neredeyse her gün yapılan değişiklikler kullanıcılarını bıktırdı.

41 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan şirketi, kriz dolu bir sürecin ardından Elon Musk satın almıştı. 44 milyar dolarlık satın alma teklifi sunmasının ardından geri çeken milyarder isim, Twitter’ın mahkeme yoluna başvurmasının ardından en baştaki sözleşmeye uyup sosyal medya mecrasını satın aldı.

Öte yandan, Elon Musk’ın patronu olduğu şirkette yaptığı değişiklikler bazı Twitter-severleri rahatsız ediyor. Gelir gelmez mavi tik özelliğini ücret karşılığında vermeye başlayan Musk, etik dışı ve halkı galeyana getiren sözleri nedeniyle hesapları kapatılan bazı isimlerin yasaklarını kaldırdı. Ayrıca, kullanıcıları uyararak, deneme yanılma yöntemiyle her gün yeni değişiklikler yapabilirim demişti.

2021/03/26/elon-musk.jpg

‘GÖRÜNÜRLÜĞÜ AZALTMAK…’

Bununla beraber, haberimizde bulunan yeni değişiklik kullanıcıların hoşuna gidebilir. Musk, platformun daha önce bazı kullanıcıların "görünürlüğünü azaltmak ve erişimlerini sınırlamak” için çalıştığını belirterek hesaplara daha fazla şeffaflık sunan yeni araçlar oluşturma sözü verdi.

Geçtiğimiz gün, "Twitter, gerçek hesap durumunuzu gösterecek bir yazılım güncellemesi üzerinde çalışıyor, bu nedenle gölge yasaklı olup olmadığınızı, nedenini ve nasıl itiraz edeceğinizi açıkça biliyorsunuz" diye ekledi.

SKANDAL BELGELER ŞOK EDİYOR

Elon Musk’ın bilgisi dahilinde, gazeteciler Matt Taibbi, Bari Weiss gibi isimler tarafından aralıksız olarak yayınlanan Twitter belgeleri, Musk'ın Ekim ayında tamamlanan milyarlarca dolarlık satın alma anlaşmasının ardından teknoloji devi hakkında bir dizi skandal ifşayı ortaya çıkardı.

Twitter'ın eski CEO'su Jack Dorsey yönetimindeki üst düzey isimler, sitenin belirli gönderileri gizlemek için 'gölge yasakları' uyguladığını şiddetle reddetse de, ortaya çıkan en son dosyalar aksini gösteriyor gibi görünüyor. Belgelere göre, sosyal medyanın moderatörlerine, Twitter'ın politikalarını açıkça ihlal etmeyen içeriklerin aramalarda görünmesini engellemek için araç sunuldu.

2022/04/02/jack-dorsey-twitter-121016.jpg

Belgeler ayrıca, gönderileri daha geniş bir kitleden gizlenen yüksek profilli hesapların birkaç örneğine dikkat çekerek, kullanıcıların sosyal konumlarına göre gölge yasakları için hedef alındığını da gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN