Türkiye İMSAD, İSO 500'de 21 üyesiyle yer aldı

Türkiye İMSAD, İSO 500'de
21 üyesiyle yer aldı

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 2014 yılı "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasında 21 üyesiyle yer aldı

Türkiye İMSAD'dan yapılan açıklamaya göre, derneğin inşaat malzemeleri sektörünün temel alanlarında üretim yapan 21 üye şirketi "İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" sıralamasına girdi.

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, konuya ilişkin değerlendirmesinde, inşaat malzemeleri sanayisinin 52,1 milyar dolar yurt içi pazar büyüklüğü, 21,1 milyar dolar ihracatı, toplam ihracat içinde yüzde 14 payı ve cari açığa yüzde 228 pozitif katkısı olduğunu ifade etti.

İnovatif sanayi ürünleri ve küresel markalarıyla Türkiye'yi dünya pazarlarında birinci lige taşıyan Türkiye İMSAD üyelerinin, yıllar içinde ülkenin sürdürülebilir kalkınmasında da önemli kilometre taşlarını oluşturduklarını belirten Hinginar, şunları kaydetti: 

"Türkiye İMSAD, inşaat sektörünün çok önemli grupları olan 30 farklı alt sektörü temsil ediyor. Üyelerimizin toplamıyla ülkemiz ekonomisine 1,5 milyon kişilik istihdam sağlıyoruz. İmalat sektöründeki payı yüzde 17'ye yaklaşan Türk inşaat malzemesi sanayisi, aynı oranı sanayi katma değerinde de gerçekleştiriyor.

21 üyemiz, 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alarak 2014 yılında 16,9 milyar lira tutarında net üretimden satışlarıyla ekonomiye fayda sağlamış ve geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye İMSAD'ın en büyük gururu olmuştur. İnanıyoruz ki ülke olarak üretime dayalı sürdürülebilir büyümeyi sağlayacak tedbirleri almamız ve yapısal reformları hızla gerçekleştirmemiz sektörün gelişmesindeki ivmeyi artıracaktır."

"İSO 500" sıralamasında yer alan Türkiye İMSAD üyesi şirketler Çolakoğlu Metalurji, Assan Alüminyum, Akçansa Çimento, Çimsa Çimento, Trakya Cam, Betek Boya ve Kimya Sanayi, Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, DYO Boya Fabrikaları, Nuh Çimento, Schneider Elektrik, Türk Demir Döküm Fabrikaları, Polisan Boya, İzocam, Jotun Boya, Kale Kilit ve Kalıp, Georg Fischer Hakan Plastik Boru ve Profil, Traçim Çimento, Seranit Granit Seramik, Marshall Boya ve Vernik Sanayi ile Kalekim Kimyevi Maddeler oldu.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN