Beşiktaş’ta fark neydi?

Antalyaspor maçındaki performans, özellikle ilk yarıdaki futbol Sergen Yalçın’a ders olmuştu sanki. O maçın ikinci yarısını hareketlendiren isimlere ilk 11 kapısını açtı bu kez. Ljajic, N’Koudou, Lens sahadaydı. Cezası biten Burak’ın arkasındaki hücum hattını bu üçlüden kurmuştu. Gerçekten de karşılaşmanın ilk 20 dakikasında Beşiktaş’ın iştahı ve baskısı vardı. Ruiz’in arka direkteki topunu Tolgahan’ın güçlükle çeldiği anda Burak Yılmaz fırsatçılığını kullanması skor tabelasını değiştirdi. “Ne Burak’la ne Burak’sız” durumu yine sahnedeydi. 35 yaşındaki golcü hatayı affetmemişti.

Golün şokunu çabuk atlatan Denizlispor yavaş yavaş toparlandı, önce maça dengeyi getirdi, ardından da Beşiktaş savunmasını zorlamaya başladı. Rıdvan’ın geri pasında hakemin pozisyonu süzememesi, ardından Denizlispor’un penaltı itirazları derken Denizlispor Murawski ile gole yaklaştı ama Ersin’in nefis kurtarışı vardı. Mustafa Yumlu’nun kafa vuruşunun da dışarı gitmesi Denizlispor’u soyunma odasına yenik gönderdi.

Dönüşte değişen bir şey yoktu. Maça daha fazla konsantre olan Denizlispor, Atiba’nın pas hatasını affetmedi ve az adamla yakalanan Beşiktaş savunmasına faturayı kesti.

Estupinan’ın golü Beşiktaş’ı kendine getirdi. Ljajic’in kornerinde ön direkte Gökhan Gönül kafa golüyle Siyah-Beyazlıları yeniden öne geçirdi. Hemen ardından da Nkoudou’nun nefis golü geldi. Peş peşe gelen iki gol Kartal’ı rahatlatırken Denizlispor’un direncini de kırdı. Sonrasında da goller gelmeye devam etti. Ljajic’in nefis golünün ardından Diaby de üzerine yapışan hayal kırıklığını giderme yolunda bir adım atmış oldu.

Sergen Yalçın 3. gol sonrası Nkoudou’yu çıkararak gol atmasına rağmen futbolu vasatı geçemeyen oyuncusuna bir mesaj verdi. Yalçın ayrıca Erdoğan Kaya, Kayra Kartal Yılmaz ve Umut Nayır’ı da sahaya atarak gençleştirme operasyonunun hayata geçtiğinin işaretini verdi.

Denizlispor tehlikeli bölgenin çok da uzağında değil. Bu yenilgi kalan haftalar için sıkıntı yaratabilir.

Beşiktaş ise bu galibiyet ile Avrupa kupalarına katılma hakkı konusunda iddiasını ortaya koydu. Beşiktaş’ı bir haftada bu kadar değiştiren şey, Sergen Yalçın’ın ilk 11’i doğru seçmesi ve daha da önemlisi Burak Yılmaz’ın sahada olmasıydı. Sadece attığı 2 gol ve 2 asistle değil, takımı ileride tutması ve gerçek bir saha liderliği ile farkı yaratan isimdi Burak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.