Galatasaray rotaya girdi

Her maçın final olduğu haftalarda Galatasaray için kolay bir deplasman değildi Alanya. Gerçi rakibi son haftalarda kazanma alışkanlığını yitiren, arada sırada üç puan kazanabilen bir ekipti ama İstanbul’daki maçta gösterdiği performansla Galatasaray’ı tedirgin ediyordu. Maç başladığında ise İstanbul’daki maçla aynı olmayacağı hemen anlaşıldı. Galatasaray ilerleyen her hafta üzerine koyup gelişirken Alanyaspor geriye gitmişti.

Maçın mutlak hakimi Galatasaray’dı. Topu kontrol eden, gol girişimi fazla olan Sarı-Kırmızılılar yıldız faktörü de devreye girince zor maçı kolayladı. İlk gol bir duran topta, gizli golcü Abdülkerim ile geldi. Alanyaspor’u tek başına sırtlamaya çalışan Efecan’ın penaltı golü ev sahibi ekibi biraz olsun ümitlendirdi ancak Mertens- Icardi ikilisi bu beklentiyi hemen sona erdirdi. Mertens’in koşu yoluna bıraktığı topta Icardi’nin gol vuruşu usta işiydi.

Galatasaray ikinci yarıyı Icardi’siz oynadı ancak etkili futbolundan taviz vermedi. Mertens’in uzaktan attığı şık gol, Alanyaspor’un son puan umutlarını da aldı götürdü. Açık oyunda Türkiye’de durdurulması imkansız takım olan Galatasaray, oyun disiplininden kopan Alanyaspor karşısında etkili olmayı sürdürdü.

Sezona kötü başlayan ancak son haftalarda yükselen performansı ile dikkat çeken Kerem’in başlattığı atakta Rashica’nın şık golü, kanat oyuncularının Galatasaray’a olan yüksek katkılarını gösteriyordu.

Ersun Yanal da Okan Buruk gibi bu ligde şampiyonluk yaşamış bir teknik direktör. İlk kez bir Ersun Yanal takımının sahada bu kadar silik kaldığını gördük. Yanal takıma imzasını atamamıştı. Alanyaspor ne iyi hücum yapıyor, ne de savunmada sağlam durabiliyordu. Yanal’ın pek sevdiği “Yugoslav faulü”nü bile yapamaz haldeydi. Bu kimliksiz oyunla Alanyaspor sezon sonunda tatsız bir sürprizle bile karşılaşabilir.

Sonuç olarak Galatasaray, beklediğinden de kolay bir galibiyet aldı Alanya’da. Yeniden yükselişe geçen temposunun son kurbanı Alanyaspor oldu. Icardi- Mertens ikilisi takımı bir yerden alıp bir yere getirmedeki farklarını yeniden gösterdiler. Kerem- Rashica ikilisi kanatları uçurmaya devam etti. Bu maçta Adekugbe bile sıçrama yaptı, skora katkı sağlayan bir noktaya geldi. Kısacası Galatasaray rotaya girdi.

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum