Kadıköy dersleri

Derbiler hocalar için kazanılmaktan daha çok kaybetmemenin ana hedef haline geldiği maçlara dönüştü. Buna bir de Türk futbolunun sert yapısı eklenince Kadıköy’de ortaya vasat bir müsabaka çıktı. O kadar çok faul vardı, futbolcular bu faullerde o kadar çok bağırdı, yerlere yattı, yerlerde o kadar uzun süre yattı ki, 5 pasın peşpeşe yapıldığı bir akış olmadı. 

Galatasaray maçın ilk yarısında topu kontrol eden taraftı. Oyunu rakip alana yığdı ama bu baskı net gol pozisyonu üretmekten uzaktı. Mustafa Muhamed ilk yarıda top göremedi, tıpkı Falcao gibi markajdan çıkmak için orta sahaya gelip topu kanatlara açarak ceza alanına koşular yaptı ama boşluk yaratamadı. 

Galatasaray’ın bu göreceli üstünlüğü Fenerbahçe’nin topu rakibe bırakmasından da kaynaklanıyordu. Sarı-Lacivertliler Galatasaray hatlarını ileri çıkararak arkaya uzun toplarla kontratağı planlamışlardı. Aslında Fenerbahçe’nin planı tutmuş, Galatasaray  kör dövüşüne dönen maçta pozisyon bulamaz hale getirilmiş, istenen kontralar da yakalanmıştı. Ev sahibi ekip Samatta, Osayi-Samuel ve Sosa ile ilk yarının 4 net gol pozisyonunun üreticisiydi ama son vuruş olmayınca devre 0-0 bitti.

Fenerbahçe ilk yarıda cömertçe harcadığı bu pozisyonların bedelini ikinci yarının başında ağır ödedi. Önce Onyekuru denedi ama gol diğer yeni transfer Mustafa Muhamed’ten geldi. Mısırlı futbolcu usta işi top alışı ve vuruşuyla kalitesini göstermiş oldu.

Erol Bulut gol sonrası oyuna müdahale etti ve Mesut Özil- Cisse’yi sahaya sürdü. Bu hamle sonrası Fenerbahçe’nin topu rakibe bırakma taktiği sona erdi ancak ilk yarıdaki gibi net pozisyon üretmekte zorlandı. Fenerbahçe, Ozan Tufan’la Muslera’yı aştı ama golün ofsayt olması Sarı- Lacivertliler açısından şanssızlıktı. 

Fatih Terim, iptal edilen gol sonrası yorulan Onyekuru- Arda’yı çıkarıp Babel- Kerem’i sahaya sürdü. Terim hemen ardından da Erol Bulut’un Sinan Gümüş hamlesine Linnes- Yedlin değişikliği ile karşılık verdi. 

Sonuç olarak bol faullü maçta kazanan, galibiyet için gelen, baskın oynayan Galatasaray oldu. Muslera, Marcao, Donk, Taylan, Muhamed ön plana çıktı. Arda, Emre Kılınç, Belhanda son maçlara göre daha etkili oynadı.

Fenerbahçe’de Erol Bulut’un planlarını boşa çıkaran forvetlerinin beceriksizliği oldu. Savunmada çok az hata yapan, orta sahada Pelkas’ı ve Gustavo’yu arayan Fenerbahçe’nin gol sayısını artırmak için Osayi-Samuel ve Mesut Özil gibi yeni transferlerinin form tutması gerektiği de ortaya çıktı.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum