Ligin üstünde bir takım

Müthiş bir galibiyet serisi yakalayan Galatasaray, ligin sürprizlerle dolu takımı Giresunspor karşısında çıkışını devam ettirebilecek miydi? Fenerbahçe maçında zirveye çıkan, ardından da inişe geçen pas oyunu ve yüksek tempo galibiyet için yetecek miydi?

Galatasaray maça etkili başladı ve ilk yarı boyunca maçın kontrolünü elinde tuttu. Etkili ataklarla Giresunspor savunmasını zorladı ve devrenin sonlarına doğru da istediğini buldu. Önce penaltı kazanıldı ancak atışı Icardi golle sonuçlandıramadı. Hemen ardından ise gol geldi. Penaltıyı kurtaran Onurcan Piri‘nin elinden kaçırdığı topu Mertens affetmedi. Devrenin sonlarında baskı karşısında çözülen ve ilk yarıda organize atak geliştirme konusunda sıkıntı yaşayan Ev sahibi ekip, ikinci yarıda kendine gelmişti. Çok adamla gelişen ataklarını Galatasaray orta sahası engellemekte zorlanıyordu. Bunda en büyük etken, Kerem, Mertens, Barış Alper üçlüsünün hücuma yönelik olması ve Oliveira- Torreira ikilisinin çok adamla gelen rakip atakları karşısında bocalamasıydı.

İbrenin Giresunspor’a döndüğü dakikalarda Dubois’in nefis golü geldi ve ev sahibi takımın maça ortak olabilme inancını yerle bir etti. Penaltı kaçırmasına karşın ilk golde pozisyonun içinde olan Icardi’nin ikinci golde asisti, skora katkı sürecine bir yenisini ekledi. Okan Buruk, skor avantajına rağmen geçen hafta olduğu gibi yine tempo sorunu yaşayan takıma 70. dakikada müdahale etti. Savunmaya yardım konusunda yetersiz kalan Mertens- Kerem ikilisi ile yorulan Torreira’yı çıkardı, Mata, Berkan, Rashica’yı sahaya sürdü. Kadroya gelen bu taze kan, skor avantajına yaslanan Galatasaray’ı kendine getirmekten uzaktı. Giresunspor, geriye çekilen ve temposu düşen Galatasaray’ın üstüne daha cesurca gitmeye başladı. Bu anlarda Muslera yönetimindeki savunma başarılı bir sınav verdi. Abdülkerim’in yokluğunda Emin, onu aratmayan bir performans sergiledi. Giresunspor’un tüm hatlarıyla ileri çıkması ise Galatasaray’a son çeyrekte boş alanlar ve fırsatlar yarattı. Icardi’nin nefis pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Rashica’nın net pozisyonda Onurcan’ı aşamaması Galatasaray’ı kalan dakikaları rahat geçirmesini engelledi. Rashica çaldığı topta attığı golle uzatmalara farklı girilmesini sağlayarak kendini affettirmeyi bildi. Yunus’un uzatma biterken attığı gol ise genç oyuncu için önemli bir moraldi.

Sonuç olarak Galatasaray, zaman zaman tempo sorun yaşasa da bu oyun kurgusu ve becerikli futbolcuları ile ligin üstünde bir takım olduğunun mesajını vermeye devam etti.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum