O eski halinden eser yok şimdi

Galatasaray turu Hollanda’da bırakmıştı. Gerçi bundan 30 küsur sene önce benzer bir skoru döndürüp turu geçmişliği vardı ama ne kadro o zamanın kadrosu ne inanç o devrin inanmışlığı, ne de PSV, Neuchatel’di. Hal böyle olunca mucize de bir başka bahara kaldı.

Fatih Terim, ilk maça göre kadroya ufak dokunuşlar yapmıştı. “Turu kaybettik ama oyuncuyu kazanalım” diye düşünmüş olacak ki maça Keçiörengücü’nden gelen Barış’la başladı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Geçen sezon Anadolu sahalarında yıldızı parlayan Barış için Şampiyonlar Ligi’yle siftah yapmak oyuncuda şok etkisi yapmışa benziyordu. Mostafa Mohamed için de durum farklı değildi. Mısırlı futbolcu ilk Avrupa maçında şaşkın şaşkın dolaştı.

Galatasaray aslında maça fena başlamamıştı. Topu kontrol ediyor, oyunu kurmaya çalışıyordu ancak orta alandaki Emre Kılınç- Aytaç ortaklığı verimli bir sonuç çıkarmamıştı. Bu durumda gol yollarını açmak için kanatları kullanmak gerekiyordu. Barış ne kadar tutuksa Kerem de bir o kadar enerjikti ama geçen seneki gibi çok iyi anlaştığı bir Halil’i yoktu, çok yalnız kaldı. İki bekin kanatlara katkısı da sınırlı olunca Galatasaray gol pozisyonu üretmekte zorlandı.

Sarı-Kırmızılılar hücum organizasyonlarındaki sorunlarına karşın takım savunmasında ilk maça göre daha derli toplu göründü ama bireysel hatalar yine umutları tüketti. Muslera’nın tutması gereken topu yumruklaması ve ardından gelen gol Fatih Terim’i bile çileden çıkarttı.

Terim maçın ikinci yarısında Barış- Babel ve Mohamed- Diagne değişikliği ile başladı ama değişen bir şey olmadı. Galatasaray istekliydi ama becerikli ayakları yoktu. Terim, tecrübeli oyuncularla durumu dengelemeye çalıştı ama ceketin ilk düğmesi yanlış iliklenince devamı da öyle gitmişti, toparlayamadı.

Sonuç olarak Galatasaray henüz lige hazır değil. O eski halinden eser yok şimdi… Sadece fiziksel olarak değil, bireysel beceri olarak değil, kadro olarak da hazır değil. Yeni transferler neyi değiştirir göreceğiz ama Galatasaray’ı ilk olarak bir oyun şablonuna ihtiyacı var. Ne oynadığını bilmeyen bir takım gelişemez.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum