Hangi ölüm sizin dikkatinizi çeker

Sizlerin dikkatinizi çekmek için nasıl ölmemiz veya ne kadar ölmemiz gerekiyor…

Bu haklı haykırış evlatlarımızdan geliyor, duyanınız veya duyup da yerinden kalkanınız var mı?

Bu hafta farklı şehirlerde, değişik sayılarda güvenlik gücü mensubu ve vatandaşlarımız, yine farklı yöntemlerle hayatını kaybetti veya yaralandı. Bu hafta yine azar azar öldürüldük. Şehrin ortasında okulun ve çay bahçesinin yanında 400 kilogramlık bir bomba yüklü araç polis aracı geçerken patlatıldı. Sancaktepe’de işlek bir caddede askeri servis aracı geçerken bomba yüklü bir araç patlatıldı.

***

Köylülerin dikkati sonucunda Türkiye en kanlı eylemlerinden biri yapılmadan önlenebildi. 15 ton patlayıcı yüklü bir kamyon kendilerini engellemeye çalışan köylülerin arasında patladı. Nusaybin’de, Şırnak’ta ve onlarca yerde EYP’ler yaşam alanlarının içinde patlatıldı. Kilis’e onlarca roket atılmaya devam edildi. Gaziantep’te şehrin tam göbeğinde polis noktasında bomba yüklü araç patlatıldı. Başka bir grup da silahlı çatışmaya girdi. Sınırdaki karakollara güdümlü tanksavar silahları ile saldırıldı. Van’da sivillerin yaşam alanına döşenen bir EYP’yi etkisiz hale getirmeye çalışan iki bomba imha uzmanı şehit oldu. Çukurca’daki üs bölgesine saldırı sonucunda 6 askerimiz şehit oldu. Bölgeye intikal eden helikopterimiz (hala resmi açıklama yapılmadı) nedeni bilinmeyen bir sebeple düştü. İki pilotumuz şehit oldu. Onlarca yerde ufak tefek yaralanmalar ve uzuv kayıpları bile haber olamadı.

Yakalanan ve imha edilen tonlarca EYP ise alt yazıda biraz geçebilecek zamanı bulabildi. Bu kadar önemli olaylar bile vatandaşın gündeminde ön plana çıkmayı başaramadı. Bu nedenle bir vatandaşımız Kilis’teki yaşananlara dikkat çekmek adına Galatasaray-Beşiktaş maçında sahaya atlamak zorunda kaldı.. Hatta en fazla bu konu konuşulacak diye düşünürken, sahaya girdiği andaki gol pozisyonu daha fazla konuşuldu. Herkes gol iptal edilsin mi yoksa sayılsın mı diye tartıştı. İnsanlar gazeteye ilan vererek yardım istemek için ortaya çıktığında kendilerini anlayacaklarını zannederken, konu siyasi bir hesaplaşmaya dönerek asıl problem konuşulmaz bir hale geldi. Kilis abdest almak ile yerçekimi arasındaki bir noktada magazinsel olarak konuşulabildi.

***

Hepimiz her gün azar azar öldürülürken konu hiç bu ölümlere bir türlü gelemedi. Şimdi sizlere acımasız bir soru olarak gelebilir ama, sizin dikkatinizi gerçekten ne çekebilir? İşi magazin havasına sokmak mı, yoksa evlenme programı formatında yayınlamak mı, ya da survivor programı gibi yayınlamak mı sizlerin bu yaşananlara ilgisini çekebilir? Bu soruyu bana defalarca yazan ve soran güvenlik güçlerimiz adına sizlere sordum. Sizleri hayatta tutmak için gerçek anlamda bir hayatta kalma mücadelesi veren bu kişiler olayın ne boyutta olduğunu anlatmak için ne yapmalıdır? Arada kaynamadan bir kez daha sormak istiyorum: Sizin dikkatinizi çekmek için kaç kişinin şehit olması veya ölmesi gerekiyor?

Yoksa sizler de bu acıyla yanmadan işin vahametini anlamayacak mısınız?

YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum