Akşama tavuklu çökertme kebabı yapın kocanızın gönlünü alın! İşte tavuklu çökertme kebabının tarifi

Akşama tavuklu çökertme kebabı yapın kocanızın gönlünü alın! İşte tavuklu çökertme kebabının tarifi

Ev halkınıza ve misafirlerinize gururla sunabileceğiniz efsane lezzet tavuklu çökertme kebabını mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Her çatalında ayrı bir lezzet olan tavuklu çökertme kebabı sevdiklerinizden tam not alacak. İşte tavuklu çökertme kebabının tarifi...

Akşam yemeğine uygun süper bir tarif ile karşınızdayız. Yedikçe yedirten, her çatalında ayrı bir lezzet olan çökertme kebabını bu sefer tavuklu olarak yapıyoruz. Malum son zamanlarda kırmızı ete gelen zamlardan sonra çökertme kebabını kırmızı et yerine tavuk eti kullanarak yapmayı seçtik. İşte efsane lezzet tavuklu çökertme kebabının ayrıntılı tarifi şöyle;

Malzemeler

4 parça tavuk göğüs eti

Tavuğun marinesi için:

2 tatlı kaşığı yoğurt

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı pul biber

Tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

1 küçük rendelenmiş kuru soğan

Patates kızartması için:

5 adet orta boy patates

Sıvı yağ

Tuz

Yoğurtlu sosu için:

1 orta boy kase yoğurt

2 diş ezilmiş sarımsak

Tuz

Üzerine:

3 yemek kaşığı tereyağı

2 çay kaşığı pul biber

Yapılışı

Tavuklu çökertme kebabımızı yapmaya öncelikle tavuk etini marine ermekle başlıyoruz. Bunun için tavuk etimizi jülyen olarak tabir ettiğimiz şekilde uzun şeritler halinde dilimleyelim. Derin bir kapta yoğurt, sıvıyağ, kekik, pul biber, karabiber, tuz, rendelenmiş kuru soğanı koyalım ve malzemelerimizi güzelce karıştıralım. Jülyen doğradığımız tavuk etlerimizi de yıkayıp süzgeçte süzdürdükten sonra elde ettiğimiz karışımın içine ekleyelim ve karıştıralım. Tavuğumuzun dinlenmesi için kabımızın üzerini bir streç film ile kapatıp 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Tavuk buzdolabında dinlenirken bizde bu arada tavuklu çökertme kebabımızın patateslerini hazırlayalım. Bunun için patateslerimizi soyup kibrit çöpü gibi ince uzun kesiyoruz. Çökertme kebabının en önemli özelliği patateslerinin ince uzun kibrit çöpü inceliğinde olup aynı zamanda çıtır çıtır olmasıdır. Patateslerimizi dilimledikten sonra üzerlerine tuz serpip bol kızgın yağda patatesler altın rengi alıncaya ve çıtır çıtır oluncaya kadar kızartıyoruz. Kızaran patateslerimizi bir tabağa alıp kenara kaldıralım. Şimdi de buzdolabında tamamen marine sosunu iyice içine çeken tavuğumuzu pişirelim. Bunun için yapışmaz bir tavaya sıvıyağımızı koyalım. Yağ ısınınca tavuk etlerimizi ilave edelim, az tuz ekleyelim, her iki tarafları da güzelce kızarıncaya kadar pişirelim. Pişen tavuklarımızı da bir tabağa alalım.

basliksiz-10.jpg

Bu lezzet başınızı döndürecek

Şimdi sıra geldi tavuklu çökertme kebabımız için bütün yaptığımız işlemleri birleştirmeye. Elimize servis tabağımızı alalım. Servis tabağına önce çıtır patateslerimizi yayalım ve üzerine tercihe göre sarımsaklı veya sarımsaksız çırpılmış yoğurdumuzu gezdirelim. Yoğurdun üzerine de tavuk etlerimizi dizelim, son olarak çökertme kebabı sosu olarak tereyağında kızdırdığımız pul biberi hafifçe üstüne gezdirelim. Sıcak sıcak tavuklu çökertme kebabımızı servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN