Bamyayı pişirmenin püf noktası! Bu şekilde ne eriyor ne salyalanıyor: Sadece bu sırrı bilmek gerekiyormuş

Bamyayı pişirmenin püf noktası! Bu şekilde ne eriyor ne salyalanıyor: Sadece bu sırrı bilmek gerekiyormuş

Kış aylarında sofradan eksik olmayan bamya yemeği hem lezzetli tadıyla hem de faydalarıyla ev hanımlarının en çok tercih ettiği yemeklerden biri. Oldukça zor hazırlanan bamya yemeğinin püf noktalarını bilmezseniz istediğiniz lezzete ulaşamayabilirsiniz. Bamyayı bu şekilde pişirirseniz ne erir ne de sallanır. Tek kaşıkta hastası olacaksınız. Sadece bu sırrı bilmek gerekiyormuş. İşte bamya pişirmenin püf noktaları...

Bamya yemeği ne kadar kolay gözükse de pişirilmesi oldukça zor bir yemektir. Kış aylarında sıklıkla yapılan ve sevilerek tüketilen bamya yemeği kötü yapıldığında çoğu kişi tarafından yenmez. Lezzetli bir bamya yemeği yapmak istiyorsanız mutlaka bu tarifi uygulayın. Bamya pişirirken sadece bu yöntemi yapın ne ericek ne de sallanacak. Bamyaya yemeğiniz tadan hemen tarifini isteyecek.

BAMYA YEMEĞİ YAPARKEN MUTLAKA BUNU KULLANIN

Bamya kolay kolay erimez. Çok pişirdiğiniz zaman bamyayı erir ve tadı gelmez. Az pişirdiğiniz zaman ise kaşığı attığınız gibi erir. Doğru kıvamda bamya yemeği yapmak istiyorsanız mutlaka yemeğinizi zeytinyağı ile pişirin ve tencere içine limon suyu ekleyin. İşte etli bamya yemeğinin tarifi ve malzemeleri;

gfgf-2023-11-04t123407-620.jpg

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

  • 500 gr yaş bamya
  • 300 gr ince doğranmış kuşbaşı et
  • 1 adet büyük soğan
  • 3 adet domates
  • Yarım Limonun suyu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

ETLİ BAMYA YEMEĞİNİN YAPILIŞI

  1. Zeytinyağı tencereye alınır ve yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır.
  2. Soğan biraz suyunu salınca ezilmiş sarımsak, salça ve ince doğranan kuşbaşı et tencereye eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
  3. Bamyaların baş kısımları kesilir. Çok büyükse eğer birkaç parçaya bölünebilir.
  4. Bamyalar ve küp küp doğranan domates eklenir.
  5. Bir limonun suyu tencereye sıkılır ve yarım limon kabuğu da tencereye atılır.
  6. Tenceredeki malzemelerin üzerini geçecek kadar su eklenir ve pişirmeye bırakılır.
  7. Piştikten sonra limon kabuğu çıkartılır ve servis edilir. Afiyet olsun.

gfgfgf-2023-11-04t123529-439.jpg

BAMYANIN FAYDALARI

  • Mide Problemlerini Önler: Bamya suyu emmeye yardımcı olur ve aşırı kolesterol, metabolik toksinler ve aşırı safrayı yakalayıp dışkı yoluyla dışarı atar. İçeriğindeki büyük su yüzdesi kabızlık, gaz, şişkinlik ve mide problemlerini önler.
  • Diyabet Tedavisine Yardımcıdır: Yeterli lif alımının sindirimi artırdığı ve açlık hissini azalttığı gösterilmiştir. Lif yönünden zengin besinler özellikle şeker hastalığı olan hastalar için önerilmektedir. Bunun nedeni, artan lif alımının kan şekeri seviyelerini kontrol ettiği ve hatta insülin duyarlılığını arttırdığı gösterilmiştir. Bamya ayrıca vücudun kasları tarafından şeker emilimini artırabilen bir madde olan myricetin içerir. Bu etkili bir şekilde gerçekleştiğinde, kandaki şeker seviyelerinde düşüş gerçekleşir.
  • Kalbi Korur: Bamyadaki lif, kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir ve bu da kalp sağlığına katkıda bulunur. Bamya gibi yüksek lifli gıdalar da kalp-damar hastalıkları ve felç riskini azaltır. Pektin, bamyadaki önemli liflerden biridir. Bağırsaklardaki safra üretimini değiştirerek kan kolesterol seviyesini düşürür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN