Pide kıvamında gözleme tarifi! Sadece 3 malzeme yeterli

Pide kıvamında gözleme tarifi! Sadece 3 malzeme yeterli

Gözleme, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri ve annelerimizin yaptığı gözleme tadını ararız. Evde kolayca uygulayabileceğiniz gözleme tarifi ve püf noktalarıyla, annelerimizin elinin lezzetini aratmayacak gözlemeler yapabilirsiniz..

Gözleme yapmak, bir sanat gibidir ve herkesin bir sırrı vardır. Annelerimizden öğrendiğimiz bu lezzetli tarifi sizinle paylaşmak istiyoruz. İşte, evde anneniz gibi gözleme yapmanın yolları…

img-1412.webp

GÖZLEME TARİFİ

MALZEMELER:

• 3 su bardağı un
• Yarım paket maya
• Tuz
• Su

İÇ MALZEMESİ İÇİN:

• Peynir, kıyma, patates, ıspanak (tercihe bağlı)

PRATİK GÖZLEME NASIL YAPILIR?

1. Un, maya, tuz ve suyu kullanarak ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan cevizden büyük bezeler yapın ve merdane yardımıyla açın.
2. Hazırladığınız iç malzemeyi yuvarlak şekilde açtığınız gözlemenin yarısına eşit bir biçimde yayın. Ardından diğer yarıyı üzerine kapatın.
3. Hafif ateşte tavada gözlemeleri arkalı önlü çevirerek pişirin. Arzuya göre üzerine tereyağı sürün ve servis edin.

Artık evinizde annenizin yaptığı kadar lezzetli gözlemeler yapabilirsiniz. Bu kolay ve pratik tarifle farklı iç malzemeleri deneyebilirsiniz. Gözleme yapmak artık çocuk oyuncağı. Un, maya, su ve sevdiğiniz iç malzemelerle hazırlayacağınız gözlemeler, her öğünde keyifle tüketilebilir. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN