Yaralarınızı saracak kısır tarifi! 10 dakikada hazır: En pratik kısır tarifi

Yaralarınızı saracak kısır tarifi! 10 dakikada hazır: En pratik kısır tarifi

Çocukluğumuzun vazgeçilmez lezzeti kısırı bir de böyle deneyin! Şipşak, 10 dakikada yemeye hazır! Şimdiye kadar uğraştıran kısır tariflerini unutun. Bu kısır yaralarınızı saracak! İşte en pratik kısır tarifi...

Özellikle yaz ayların lezzeti bambaşka olan kısırı yemek için gün tabaklarını beklemenize gerek yok. Kendinize sağlıklı öğün sunabilirsiniz. Çocukluk lezzetinizi on dakikada yapın. Hemen malzemeleri hazırlayın ve başlayın. İşte tadına doyamayacağınız hızlı kısır tarifi:

MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur

1,5 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

2 adet limon suyu

1/2 çay bardağı nar ekşisi

6 dal taze soğan

1/2 demet maydanoz

1/2 demet taze nane

YAPILIŞI

Bulgursuz kısır mı olur?' demeyin! İçine koyduğumuz gizli malzemeyi kimse anlamıyorTarifler

  • Geniş bir kaseye 2 su bardağı ince bulguru alın ve üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Streç film ile kapatıp bulgurların şişmesini bekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika sonra bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.
  • Bulgurların üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin. İsteğe göre 1 yemek kaşığı biber salçası da ekleyebilirsiniz.
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyip karıştırın.
  • Son olarak doğradığınız 6 dal taze soğanı, yarım demet taze nane ve maydanozu da ekleyip karıştırın. Kısırınız servise hazır!
  • Kısırınızı marullarla veya istediğiniz malzemelerle servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN