Yaz sıcaklarında baymayan, hafif bir tarif: Muhallebili kek! Hem lezzetli hem pratik...

Yaz sıcaklarında baymayan, hafif bir tarif: Muhallebili kek! Hem lezzetli hem pratik...

Evde kolay ve hızlı bir şekilde yapabileceğiniz, yaz sıcaklarında sizi baymadan yiyebileceğiniz yeni bir tatlı tarifiyle karşınızdayız. En pratik tarifler arasında yer alan muhallebili kek artık vazgeçilmeziniz olacak. İşte tarifi...

Canınız tatlı çekiyor ama sıcakta gitmiyor diyorsanız bu tarifi kaçırmayın. Evde pratik bir şekilde hazırlayacağınız muhallebili kek hem sizi baymayacak hem de tatlı ihtiyacınızı karşılayacak.

MUHALLEBİLİ KEK MALZEMELERİ

3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

KEKİ İÇİN;

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

yeni-proje-25.jpg

MUHALLEBİLİ KEK TARİFİ

İlk olarak yumurta ve şekeri bir kaba alarak çırpın. Sonrasında sıvı yağ ile garnitür ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da kattıktan sonra iyice karıştırın ve önceden yağladığınız kek kalıbına dökün. 180 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

Kekiniz pişerken, muhallebi için süt, un ve toz şekeri bir tencereye koyarak koyulaşana kadar ocakta karıştırın. Muhallebiniz koyulaştığında içine tereyağ ve vanilyayı da ekleyerek 5 dakika daha karıştırın ve kaynayınca altını kapatın.

Fırından çıkardığınız ve dinlendirdiğiniz kekin üzerine sıcak muhallebiyi her yerine dağılacak şekilde dökün ve oda sıcaklığına gelince dolaba alarak soğumaya bırakın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN