Akaryakıt İstasyonu Çalışanı Benzin Fiyatını Yanlış Yazdı: Vatandaşlar Tam 900 Kat Daha Ucuz Benzine Akın Etti

Akaryakıt İstasyonu Çalışanı Benzin Fiyatını Yanlış Yazdı: Vatandaşlar Tam 900 Kat Daha Ucuz Benzine Akın Etti

Akaryakıt fiyatlarına sürekli gelen zamlar nedeniyle araç sahipleri araçlarını terk etmek zorunda kalırken bir akaryakıt istasyonu çalışanının benzin fiyatını yanlış girmesi araç sahiplerini mutlu etti. Akaryakıt istasyonu yanlışlık düzeltilene kadar tam 3 saat piyasa değerinin çok daha altına benzin sattı.

Benzin fiyatını piyasalarda satılan fiyatın tam 900 katı ucuza benzin satan akaryakıt istasyonuna araç sahipleri akın etti. Vatandaşların fırsat bilip akın etti, istasyonun 3 saatte 346 bin lira zarar ettiği açıklandı.

BENZİNİ PİYASADAKİ FİYATININ TAM 900 KATI UCUZA SATTI

Genellikle 'pardon daha pahalıya satmışız' denir. Bir ürünün yanlışlıkla dahi olsa piyasa değerinin çok daha altında satıldığına tanık olmamıştık. Amerika Birleşik Devletleri'nde bir benzin istasyonu çalışanı, bezinin fiyatını daha ucuza yazdı. Benzinin galon fiyatını 6,99 dolar yerine 0,69 cent olarak yazdı. Bu yanlışlığın fark edilmesi üzerine ortalık 3 saat boyunca fena karıştı.

ARAÇ SAHİPLERİ SUDAN UCUZA BENZİNE AKIN ETTİLER

Benzin istasyonu alışanının yaptığı yanlışlık tam 3 saat sürdü. Akaryakıt istasyonu çalışanının hatasından faydalanmak isteyen araç sürücüleri bir abda benzin istasyonunu bastı. Araç sahiplerinin adeta akın ettiği benzin istasyonunun yaklaşık 20 bin dolar zarar ettiği açıklandı.

3 SAATLİK HATA PAHALLIYA PATLADI

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletin bulunan Rancho Cordova şehrindeki bir akaryakıt istasyonunda yönetici olarak çalışan John Szczecina ismindeki kişi benzinin galon fiyatını 6,99 dolar yerine 0,69 cent olarak yazdı. Amerika Birleşik Devletleri'nde benzin istasyonlarında benzin galon denilen ölçü birimi ile satılıyor. Bir galon ise yaklaşık 3.700 litreye takabul ediyor.

ÇALIŞANIN HATASI İSTASYONA PAHALIYA PATLADI

Akaryakıt istasyonu çalışanı Szczecina'nın benzin fiyatı ile ilgili yaptığı hatasını fark etmesi ise neredeyse 3 saat sürdü. Akaryakıt istasyonunda oluşan uzun araç kuyrukları sayesinde istasyonu çalışanının benzinin fiyatını ucuz girdiği öğrenildi. Çalışanın bir anlık dalgınlık sonucu yaptığı bu hatası şubeye 20 bin dolar yani yaklaşık 346 bin liraya patladı.

İSTASYON ÇALIŞANININ PARAYI ÖDÜYEBİLMESİ İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Akaryakıt istasyonu çalışanı John Szczecina , benzinin fiyatını girerken ondalık virgülü yanlış yere koyduğunu itiraf etti ve tüm sorumluluğu üstlendi. Çalışanın hatası nedeniyle 20 bin dolar zarar eden akaryakıt istasyonu sahibinin çalışan John Szczecina'yi zararın ödemesi için dava açabileceği belirtildi. Çalışan ve ailesi, parayı geri ödeyebilmek için internet üzerinden ailesiyle beraber bağış kampanyası başlattı, şimdiye kadar ise 4 bin 700 dolar yani yaklaşık 82 bin lira toplandı.

İSTASYONDAN UCUZ BENZİN ALANLAR ÇALIŞANA DESTEK OLMALI

Akaryakıt istasyonu çalışanına benzin istasyonuna parayı geri ödemesi için bağış yapanlar, Szczecina'nın hatasını üstlenmesinin erdemli bir davranış olduğunu söyledi. Ayrıca yanlışlıktan faydalanarak ucuza benzin alan kişilerin John Szczecina'ya destek olması gerektiğini belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN