Hizbullah lideri Nasrallah'tan Beyrut'a saldıran İsrail'e tepki: Savaşımız sınırsız, kuralsız olacak

Hizbullah lideri Nasrallah'tan Beyrut'a saldıran İsrail'e tepki: Savaşımız sınırsız, kuralsız olacak

Gazze'ye yönelik hava saldırılarını sürdüren İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hamas ofisine saldırı düzenlemesinin ardından Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in Lübnan'a saldırması halinde 'kuralsız bir savaşın' patlak vereceğini dile getirerek "Eğer düşman Lübnan'a saldırmayı düşünürse, o zaman bizim savaşımız sınırsız, kuralsız olacaktır. Savaştan korkmuyoruz. Tereddüt etmiyoruz." dedi.

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiye'nin Maşrafiye bölgesindeki Hamas ofisine saldırı düzenlemesinin ardından Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin 3 Ocak 2020'de suikastla öldürülmesinin yıldönümünde açıklamalarda bulundu. Nasrallah, Aruri'nin öldürülmesini "Dahiye'ye yönelik açık bir İsrail saldırısı" olarak niteledi. Hizbullah lideri, Aruri'nin ve beraberinde öldürülenlerin ailelerine taziyelerini iletti.

Nasrallah, Süleymani ve Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nün, Filistinli grupların askeri güçlerini artırmalarına yardımcı olmak için her adımda onların yanında olduğunu söyledi.

'ARURİ SUİKASTI 'ZAFER İMAJI' SUNMA ÇABASI'

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına işaret eden Nasrallah, "'Demokratik İsrail' imajı çöktü. İsrail artık, çocukları ve sivilleri öldüren, aç bırakan bir ülke olarak görülüyor" dedi. Gazze'de üç aydır devam eden çatışmalarda İsrail'in 'herhangi bir stratejik zafer elde edemediğini' söyleyen Hizbullah lideri, “Dün gece El Aruri'ye yönelik hain suikastla zafer imajı sunmaya çalışıyorlardı. Peki, Gazze'de neredeler?" ifadelerini kullandı.

'CEZASIZ KALMAYACAK'

İsrail'in Lübnan'a saldırması halinde 'kuralsız bir savaşın' patlak vereceğini dile getiren Nasrallah, Aruri suikastının cezasız kalmayacağını vurgulayarak İsrail'i Lübnan'a saldırmaması konusunda uyardı. Hizbullah lideri, şöyle konuştu: "Eğer düşman Lübnan'a saldırmayı düşünürse, o zaman bizim savaşımız sınırsız, kuralsız olacaktır. Savaştan korkmuyoruz. Tereddüt etmiyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN