İngiltere'den NATO tatbikatına 20 bin askeri personel

İngiltere'den NATO tatbikatına 20 bin askeri personel

İngiltere'nin bu yılın ilk yarısında yapılacak büyük bir NATO tatbikatında Avrupa genelinde görev yapmak üzere 20 bin askeri personel gönderileceği açıklandı. Savunma Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada askerlerin yanı sıra savaş gemileri ve savaş uçakları da görevlendirileceği belirtildi.

İngiltere'den NATO'nun Steadfast Defender 24 Tatbikatı Batı ittifakının 75. yılına özel yeni bir karar geldi. Savunma Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, İngiltere'nin bu yılın ilk yarısında yapılacak büyük bir NATO tatbikatında Avrupa genelinde görev yapmak üzere 20 bin askeri personelin yanı sıra savaş gemileri ve savaş uçakları görevlendireceğini söyledi.

Reuters'ta yer alan habere göre, alınan yeni kararda Şubat ayından Haziran'a kadar Doğu Avrupa'da konuşlanacak 16 bin İngiliz askeri, bir uçak gemisi saldırı grubu ve F35B Yıldırım saldırı jetleri ve gözetleme uçakları yer alıyor.

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, yaptığı açıklamada, "Bugün Birleşik Krallık'ın, Soğuk Savaş'ın sona ermesinden bu yana NATO'nun en büyük konuşlandırmalarından birine katılmak üzere yaklaşık 20 bin personel göndereceğini söyleyebilirim" dedi.

NATO ittifakı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in neredeyse iki yıl önce Ukrayna'nın işgal edilmesi emrini vermesinin ardından savaşa hazır birliklerin sayısını artırdı ve Kiev'i askeri, ekonomik ve insani yardımla desteklemeye devam etti.

Bakan Shapps tatbikat hakkında şunları söyledi: "Ordumuzun 30 NATO ülkesinden ve İsveç'ten mevkidaşlarıyla güçlerini birleştirmesi, Putin tehlikesine karşı hayati bir güvence sağlayacak"

Öte yandan geçtiğimiz hafta Başbakan Rishi Sunak, İngiltere'nin gelecek mali yılda Ukrayna'ya verdiği desteği önceki iki yıla göre 200 milyon sterlin artırarak 2,5 milyar sterline (3,19 milyar dolar) çıkaracağını duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN