İran ikinci kez Irak topraklarına saldırı düzenledi

İran ikinci kez Irak topraklarına saldırı düzenledi

İran, Irak'ın Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik ikinci kez saldırı düzenledi. Daha önce düzenlenen saldırıda aralarında hamile bir kadının da bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetmiş, 32 kişi ise yaralanmıştı.

İran, ülkede kaos çıkarmakla suçladığı Kürt gruplarının Irak'ın kuzeyindeki merkezlerini ikinci kez hedef aldı. İnsansız hava araçlarıyla Federe Kürdistan Bölgesi’nin bir çok yerleşim yerine saldırı düzenledi. Top atışlarıyla yapılan saldırının düzenlendiği alanda sivillerin yaşadığı belirtildi.

'ABD'DEN SALDIRIYA KINAMA'

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun bugün düzenlediği saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, “İran'ın Irak Kürdistan Bölgesi'ne yönelik balistik füze ve insansız hava aracı (drone) saldırılarını, Irak egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün haksız bir ihlali olarak şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İran Devrim Muhafızları Ordusu Erbil, Süleymaniye ve Kerkük’te İran Kürdistan Demokrat Partisi (HDK-İ), İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu (Komele) ve Kürdistan Özgürlük Partisi’ne (PAK) ait üs ve karargahları eş zamanlı olarak füze ve kamikaze İHA’larla hedef almıştı.

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Saman Berzenci, saldırılarda 9 kişinin yaşamını yitirdiğini, 32 kişinin de yaralandığını bildirdirmişti.

Kürdistan Bölgesi Hükumeti de, “Kürdistan Bölgesi toprakları ve egemenliğinin füze saldırılarıyla defalarca ihlal edilmesini şiddetle kınıyoruz” açıklamasını yaparak bu tür ihlallerin sona erdirilmesini istedi.

Irak Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “tehlikeli bir gelişme” şeklinde nitelendirerek sert bir şekilde kınamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN