Suudi Arabistan'da Orta Çağ uygulaması: Kılıçlı Prens'ten kılıçlı idam

Suudi Arabistan'da Orta Çağ uygulaması: Kılıçlı Prens'ten kılıçlı idam

Gazeteci Cemal Kaşıkçı suikasti ve Yemen savaşı nedeniyle dünyada eleştirilerin hedefinde olan ve 'Kılıçlı Prens' lakabıyla anılan Suudi Arabistan'ı fiili lideri Veliaht Prens Selman tepki çeken yeni bir adım attı. Riyad yönetiminin 12 kişiyi kafalarını kılıçla keserek idam ettiği ortaya çıktı.

Dünyanın gözü insan hakları ihlalleri eleştirilerine hedef olan Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’na çevrilmişken Suudi Arabistan’ın 12 kişiyi kafalarını kılıçla keserek idam ettiği ortaya çıktı. İdam edilen kişilerin uyuşturucu nedeniyle ölüm cezası aldığı kaydedildi.

İnsan hakları örgütü Reprieve, Suudi yönetiminin tüm dünyanın Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'na odaklanmasından faydalanarak idamları gerçekleştirdiğini belirtti. Sözcü'nün aktardığına göre tepkiler üzerine Riyad, geçen sene şiddet içermeyen suçlar için idam cezasının uygulanmayacağı sözü vermişti.

Ülkede bu yıl gizlice idam edilenlerin sayısının önceki yılların çok üzerinde olduğu belirtiliyor. Suudi Arabistan mart ayında bir günde 81 kişiyi idam ederek büyük tepki çekmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN