70 TL'den tazesini yemeyen kurusunu ağzına süremeyecek! Resmen evlere incir ağacı dikiyor! 599 TL’den satılıyor

70 TL'den tazesini yemeyen kurusunu ağzına süremeyecek! Resmen evlere incir ağacı dikiyor! 599 TL’den satılıyor

Faydası saymakla bitmiyor ancak fiyatı cep yakıyor. Hasat süreci tamamlandı bir anda 599 TL’ye fırladı. Tatlılardan salatalara kadar birçok lezzet içerisinde yer alan o ürün fiyatı ile resmen evlere incir ağacı dikiyor. İşte tüm detaylar…

Yaz dönemi meyveleri arasında yer alan incir mevsimin en sıcak döneminde toplanmaya başlıyor. 40 gün içerisinde toplanan incirler yaş olarak tezgahlarda yer alırken şimdilerde erini kurutulmuş incirler almaya başladı. Özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilen incir fiyatları 2023 yılında da cep yakıyor. Tazesi 70, kurusu 599 TL ediyor. İşte tüm detaylar…

TAZE İNCİR FİYATI 2023

2023 yılında taze incirin kilogram fiyatı 50 TL arası ile 70 TL arasında değişiyor. 1 kilogram kuru incir için geçerli olan fiyat aralığında yer alan bu rakamlar coğrafi konuma göre de değişiklik göstermektedir.

incir-5.jpg

KURU İNCİR FİYATI 2023

2023 yılında kuru incir fiyatları ise 250 TL ile 599 TL arasında değişiklik göstermektedir. 1 kilogram kuru incir için belirlenen fiyat aralığı kapsamında incirin kalitesi, üretim miktarı ve piyasa talebi doğrultusunda fiyat dalgalanmaları yaşanmaktadır.

kuru-ve-taze-incir-fiyati.jpg

AYDIN'DA İNCİR FİYATI NE KADAR?

Aydın Ticaret Borsası tarafından yapılan açıklama doğrultusunda kuru incirin kilogram fiyatı en düşük 93 TL olurken en yüksek 138 TL olarak açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN