Akademisyen ve araştırma görevlisine bayram müjdesi! Temmuz zamları için o rakamlar işaret edildi

Akademisyen ve araştırma görevlisine bayram müjdesi! Temmuz zamları için o rakamlar işaret edildi

Asgari ücret zammının ardından gözler bu kez de emekli ve memur maaşlarına çevrildi. Asgari ücret ile birlikte pek çok kalemde artış yaşanırken araştırma görevlisi ve akademisyen maaşları da belli oldu. İşte akademisyen ve araştırma görevlisi maaşları…

Hem öğrenciler hem de çalışanlar tarafından merak edilen araştırma görevlisi ve akademisyen maaşları belli oldu. Asgari ücret zammının ardından akademisyenler ve araştırma görevlileri için ödenecek tutarlar netlik kazandı. Belirli bir orana göre artış yapılacağı belirtilirken güncel tutarlar hakkında araştırmalar devam ediyor. İşte akademisyen ve araştırma görevlisi maaşları…

KİMLER AKADEMİSYEN OLABİLİR?

Üniversitelerde araştırma projeleri, araştırma görevlileri, lisansüstü öğrenciler ve fakülte üyeleri akademisyen olabilmektedir. Projeler kapsamında çeşitli disiplinlerde gerçekleştirilen bilimsel araştırmaları odaklanan akademisyenler veri toplama, analiz etme ve sonuçları raporlama gibi farklı araştırma faaliyetleri içerisinde bulunur.

paralar-2.jpg

Mühendislik, tıp, sosyal bilimler, doğa bilimleri ve beşeri bilimler gibi çeşitli alanlarda çalışan akademisyenler deneysel çalışmalar yapmaktadır. Bunun yanı sıra lisansüstü öğrencilere rehberlik ederek derslere yardımcı olan akademisyenler laboratuvar çalışmalarına da katılabilmektedir. Kendi araştırma becerilerini geliştirmek için akademik ortamda bulunan araştırma görevlileri deneyim kazanırken genellikle lisansüstü eğitimlerine ya da akademik kariyerlerine devam etmektedir.

AKADEMİSYEN ÜCRETİ NE KADAR?


Araştırma görevlilerine yapılan zamlar ile birlikte maaş tutarları da belli oldu. Araştırma görevlisi maaşlarına Ocak 2023 itibarıyla %30 oranında zam yapıldı. Yapılan zamlarla birlikte maaş tutarları 19.909 TL'ye yükseldi. Adamlardan önce bir araştırma görevlisinin aldığı ücret 10.264 TL olarak ödeniyordu. Temmuz ayında yapılan zamlarla birlikte maaş tutarları 14.543 TL'ye yükseldi.

arastirma-gorevlisi.jpg
Bu kapsamda araştırma görevlisi maaşlarının en düşük memur maaşlarından daha yüksek olacağı belirtilirken Temmuz zamları ile birlikte 25.000 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Belirli periyotlarda yapılan zamlar tutarında Temmuz ayı içerisinde ödenecek net rakamlar belli olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN