Altın fiyatları rekora koşuyor! Bu fiyatlar ne ki? Asıl zirve için Haziranı bekleyin

Altın fiyatları rekora koşuyor! Bu fiyatlar ne ki? Asıl zirve için Haziranı bekleyin

Gram altın fiyatı ons altındaki yükseliş ile birlikte tarihi bir rekora imza attı. Altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlilik görülürken Kapalıçarşı'da gram, çeyrek ve cumhuriyet altın fiyatları da araştırılmaya başladı. Altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi? sorusunun yanıtını arayan vatandaşlar güncel fiyatları da merak ediyor. İşte altındaki son durum...

Dünya çapında görülen bankacılık krizi ve resesyon endişeleri Mart ayında gerileme yaşarken OPEC+'ın sürpriz petrol kesintisi kararı altın fiyatları üzerinde de baskılı oluşturdu. ABD'den gelen veriler sonrasında 2.000 dolar üzerine yükselen altın fiyatları Nisan ayı itibariyle 2042 dolar seviyesine ulaşarak Mart 2022'den bu yana en yüksek seviyeye yükseldi. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş ile birlikte altın fiyatları Mart 2022 tarihinde 2074 dolar seviyesi ile tarihi bir rekor kırdı. Yaşanan son gelişmeler ile birlikte vatandaşlar da altın fiyatları yükselecek mi? sorusunun yanıtını arıyor. İşte altındaki son durum…

GRAM ALTIN FİYATLARI REKOR KIRDI

Ons altın fiyatlarında görülen hareketlilik geçtiğimiz günlerde %2'den fazla yükselerek tarihi bir zirve yaşadı. Gram altın fiyatı 1255 TL üzerine çıkarken çeyrek altın ise 2.082 TL olarak görüldü. Cumhuriyet altın fiyatı ise 8487 TL'ye ulaşırken yurtiçi fiyatlarındaki ons altın yükselişi Dolar/TL kuruna 19,24 olarak yansıdı.

altin-fiyat.jpg

TARİHİ REKOR HAZİRAN AYINDA YAŞANACAK


Altın fiyatlarında görülen yükseliş yatırımcıları sevindirirken altın fiyatlarının yeniden düşüp düşmeyeceği konusu ise en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Altın yorumları ile adından sıkça söz ettiren altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş tarihi zirve için Haziran ayını işaret etti. Altın bozdurmak için aceleci davranmayın uyarısında bulunan uzman isim “Yükselişler hızlı bir şekilde Haziran’dan sonra devam edecek. Artık altın fiyatları için yeni normal 1400-1500 TL aralığı olacak” şeklinde konuştu.

altin-yatirim.jpg

TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİLERİNE DİKKAT

ALB Yatırımın yaptığı altın analizleri kapsamında ABD'de görülen bankacılık krizinin durgunluk korkularını beslemesi ve son açıklanan ekonomik verilerin beklenti altında kalması ile birlikte dolar endeksinde gerileme ve altın fiyatlarında yükseliş yaşandığı görüldü. Cuma günü açıklanacak altın verilerinin istihdam beklentilerinin altında kalması durumunda altın fiyatlarındaki artışın ivmelenebileceği söylendi.

altinlar.jpg
ABD iş ilanları sayısı Şubat ayında 632 bin azalırken 9,93 milyon olarak açıklandı. rakamlardan beklenti 10,5 milyon olarak açıklanırken ülkedeki fabrika siparişlerinde de Şubat ayında %0,7 düşüş görüldü. Beklentiler %0,5 olarak açıklanırken ALB yatırım her iki verinin de ekonomide soğumaya neden olduğunu vurguladı. Yapılan analizler kapsamında ABD'deki iş ilan sayısı ve fabrika siparişlerinin beklentiden fazla düşüş göstermesi faizde daha agresif FED öngörülerini zayıflattığı söyleniyor.

altin-fiyatlari.jpg

Yaşanan gelişmeler ile birlikte ons altının tekrardan 2.000 dolar seviyesine ulaşması tüm piyasalarda etkisini gösterdi. Cuma günü açıklanması beklenen ABD tarım dışı istihdam verilerinin 240.000 dolar beklentisinin altında gerçekleşmesi durumunda ons altındaki yükselişin 2070 dolarda bulunan tarihi zirveye doğru hareket edebileceği söyleniyor. Bununla birlikte gram altın fiyatlarının da 1285 TL'ye kadar yükselmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN