Altında yeni rota belli oldu! O tarihten itibaren fiyatlar değişecek! Uzman isim yeni rakamları tek tek açıkladı

Altında yeni rota belli oldu! O tarihten itibaren fiyatlar değişecek! Uzman isim yeni rakamları tek tek açıkladı

Son aylarda altın fiyatlarında görülen dalgalanmalar devam ederken yatırımcılar da son dakika açıklamalarını yakından takip ediyor. Altın fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulunan Tunç Şatıroğlu, merak edilen soruların yanıtını verdi. İşte altın fiyatlarındaki son gelişmeler…

Altın fiyatları için araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Altın fiyatlarındaki düşüşün ne kadar devam edeceği merak konusu olurken konu hakkındaki açıklamalarda Tunç Şatıroğlu'ndan geldi. İşte altın fiyatlarındaki son gelişmeler…


ALTIN FİYATLARINDA ROTA BELLİ OLDU

Altın fiyatları için umutlu olduğunu ifade eden Tunç Şatıroğlu, makro açıdan bakıldığında ise fiyatların çok düşük olduğunu vurguladı. Enflasyon ve faiz oranlarını anlama ve ön görme konusunda kritik bir öneme sahip olan ABD M2 para arzının pandemi sürecinden bu yana %38 arttığını ifade eden Şatıroğlu, bu artışın ABD piyasasında birçok şeyin fiyatını arttırdığını dile getirdi. Altın fiyatlarının para arzı kadar değerlendirdiğini söyleyen Şatıroğlu %38 artış ile 200 2200 dolar seviyesinde olması gerektiğini aktardı. 2018 yılından bu zamana kadar ülkedeki enflasyon artışının %20 olduğunu ifade eden Şatıroğlu, iki tarafta da artış olmasına rağmen altının çok geride kaldığını söyledi.
altinlar.jpg

852 MİLYAR DOLAR BORCU VAR

FED tarafından yapılan faiz artışlarının enflasyonla olan savaşı kazanana kadar süremeyeceğini vurgulayan Şatıroğlu, “Faiz arttırımlarının bir yerden sonra durması gerekiyor. Hatta çok fazla arttıramayacağını düşünüyorum. ABD’nin ödediği faiz şu anda 852 milyar dolara çıkmış durumda. Ve giderek daha çok borçlanıyor. Peki 852 milyar dolar ne demek? Bu da ABD’nin 1,9 trilyon dolarlık bütçesinde savunma için harcanan para 738 milyar dolar.” sözlerini dile getirdi. FED'in kafasına göre faiz artışı yapamayacağına dikkat çeken Tunç Şatıroğlu, bu faizlerin çok yukarıda kalmadan indirime gitmek zorunda olduklarını vurguladı. Şatıroğlu, faizler düştüğünde altın fiyatlarının da yükseleceğini aktardı.

altin-piyasa.jpg

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Altın fiyatlarında henüz dip seviyenin görülmediğine dikkat çeken uzman isim ons fiyatının 1790 dolar seviyesine doğru gerileyebileceğini söyledi. Bu durumun gelip geçici olacağına değinen Şatıroğlu, “İlla ki yükselme potansiyeli çok yüksek” sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN