Ankara'da Halk Ekmek'ten ekmek alanlar dikkat! Belediye'den son dakika duyurusu

Ankara'da Halk Ekmek'ten ekmek alanlar dikkat! Belediye'den son dakika duyurusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ekmek satışlarında yapılan duyuruyla vatandaşları bilgilendirdi. Bu adımın, Ankara'da ekmek tüketen vatandaşlar arasında büyük bir ilgi uyandırması bekleniyor. İşte detaylar...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ekmek tüketiminin önemli bir yeri olduğu Türkiye'de, Halk Ekmek ürün yelpazesinin genişlediğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, ekşi mayalı tam buğday unlu köy ekmekleri ile ambalajlı hamburger ve sandviç ekmeklerinin artık satışa sunulacağı belirtildi. Böylelikle, mevcut olan 17 farklı ekmek çeşidinin sayısı 21'e yükselmiş oldu.

ŞENGÜL MUTLU KONU İLE İLGİLİ KONUŞTU

2

Halk Ekmek Fabrikası Üretim Müdürü Şengül Mutlu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mutlu, "Ankaralılar için en iyisini üretmek amacıyla durmaksızın çalışıyoruz. Fabrikamızda ilk defa ürettiğimiz ve vatandaşlarımızın beğeneceğini düşündüğümüz ekşi mayalı taş fırın ekmeği, ekşi mayalı tam buğday unlu köy ekmeği ve hamburger ile sandviç ekmeğini ürün yelpazemize ekledik" şeklinde konuştu.

Mutlu, ekşi mayalı ekmeklerin artizan ekmek ustaları tarafından özenle hazırlandığını ve soğuk fermantasyon tekniği kullanılarak üretildiğini ifade etti. Geleneksel yöntemlerle pişirilen bu ekmeklerin taş tabanlı fırınlarda hazırlandığını belirten Mutlu, yeni ekmek çeşitlerinin ilk olarak Başkent Marketlerde satışa sunulduğunu ve ilerleyen süreçte fabrika satış mağazalarında ve halk ekmek satış büfelerinde de yerini alacağını söyledi.

Mutlu ayrıca, 25 yıldır kullanılan geleneksel ekşi maya ile ürettikleri taş fırın ve tam buğday unlu köy ekmeği ile hamburger ve sandviç ekmeklerine büyük talep olacağını öngördüklerini belirtti. Geçtiğimiz yıl ürettikleri ekşi mayalı çavdar yulaflı, siyez unlu, zeytinli kekikli ve Akdeniz ekmeklerinin de kısa sürede büyük beğeni topladığını ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu genişleme adımıyla, vatandaşlar daha çeşitli ve lezzetli ekmek seçeneklerine sahip olacaklar. Ekşi mayalı ekmeklerin doğal ve geleneksel üretim süreciyle dikkat çekmesi, halk arasında büyük ilgi uyandırması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN