Asgari ücrette 10 bin TL detayı heyecanlandırdı! Milyonlarca kişinin beklediği asgari ücrette rakamlar netleşiyor... Asgari ücret ne kadar olacak? İşte yeni rakamlar

Asgari ücrette 10 bin TL detayı heyecanlandırdı! Milyonlarca kişinin beklediği asgari ücrette rakamlar netleşiyor... Asgari ücret ne kadar olacak? İşte yeni rakamlar

Türkiye'de nüfusun yüzde 42'si asgari ücret ile çalışmaktadır. Ülkedeki tüm çalışanları ve emeklileri gelir düzeyine belirleyen asgari ücret hakkında araştırmalar devam ediyor. Yıl sonuna yaklaşırken asgari ücrete yapılacak olan zam tutarı da merak ediliyor.Asgari ücretin 10 bin TL olacağı açıklamaları dikkat çekiyor.

Sabah yazarı Faruk Erdem Youtube kanalından yaptığı bir açıklamada asgari ücret hakkında merak edilenleri açıkladı. Asgari ücretin 10.000 TL olacağını söyleyen Erdem’in açıklamaları araştırılıyor.

2023YILINDA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Sabah yazarı Faruk Erdem tarafından yapılan açıklamalar dikkat çekiyor. Asgari ücret belirlenmesinde ki parametrenin enflasyon olduğunu belirten Erdem, önceki yıllara bakıldığında Enflasyonun 5-10 puan üzerinde bir artış yapıldığını vurguladı. Erdem, 2022 yılına baktığımızda ise bu artış oranının %50 olduğunu belirtti. Temmuz ayında ise ara zam yapıldığını dile getiren Erdem yüzde 30 daha zam yapılarak net asgari ücretin

Açıklamalarına devam eden Faruk Erdem, asgari ücretin bir geçim ücreti değil verilebilecek minimum seviye olduğunu vurguladı. Yılbaşında ve Temmuz'da yapılan zamlardan sonra yeni yıl için beklentilerin arttığını dile getiren Erdem, “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de enflasyonist bir ortam var. Bu yüksek enflasyonun ardından yüksek ve güçlü bir asgari ücret artışı bekleniyor. Memur ve emeklilerde olduğu gibi asgari ücrette ilave bir atış olabilecek.” dedi.

asgari ücret 10 bin tl mi oluyor

ASGARİ ÜCRET 10.000 TL Mİ OLACAK?

Asgari ücret hesaplama yöntemlerinde parametre olarak enflasyonun alındığını dile getiren Erdem, bu yıl enflasyonun üzerinde bir artış yapıldığını belirtti. Temmuz ayında yapılan zamla birlikte brüt asgari ücretin 6.471 TL olduğunu aktaran Erdem, kesintilerle birlikte net asgari ücretin 5.500 TL'ye ulaştığını söyledi. Hesaplamanın içerisinde gelir ve damga vergisinin olmadığını söyleyen Erdem, enflasyonun üzerinde bir zam yapılması durumunda 10.000 TL gibi bir rakamın ortaya çıktığının altını çizdi. Yılsonu enflasyon hedefine bakıldığında yüzde 65 gibi bir rakamın ortaya çıktığını belirten Erdem, anketlere bakıldığında yüzde 70-75 gibi bir enflasyon hedeflemesinin olduğunu dile getirdi.

YouTube kanalı üzerinden düzenlenen yayında konuşmalarına devam eden Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Yüzde 70 gerçekleşen bir enflasyonda bunun üzerine yüzde 10’luk bir eklemeyle asgari ücretin brütü 11.647 TL’ye, neti ise 9 bin 900 TL’yi buluyor. Tabi yüzde 80’lik artış yıllık asgari ücrete yapıldığında bu rakama ulaşmak biraz mümkün olmayacak. Sadece Temmuz ayındaki artışa yüzde 80 artış yapılırsa 10 bin liraya yakın bir asgari ücrete yaklaşmış olacağız. Yüzde 70’lik bir artış olursa eğer net asgari ücret 9 bin 350 TL olacak. 4.253 TL’nin üzerinden yani yıla yayılırsa asgari ücret yüzde 80’lik artışla 7 bin 656 gibi net bir asgari ücret çıkar.”

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN