Bir geliri olmayanları devlet maaşa bağlıyor! 2604 TL her ay düzenli ödenecek, başvuranların cep harçlığını devlet veriyor

Bir geliri olmayanları devlet maaşa bağlıyor! 2604 TL her ay düzenli ödenecek, başvuranların cep harçlığını devlet veriyor

Asgari ücrete gelen zammın ardından diğer maaşlara yansıyacak olan zam oranları netleşmeye başladı. Bu doğrultuda bir geliri olmayanlara ödenecek olan maaş ücreti belli oldu. Başvurular başladı, sizin de bir geliriniz yoksa hemen başvurabilirsiniz. Her ay düzenli olarak 2.604 TL yatırıyorlar. Peki 2023 Yaşlılık maaşı ne zaman, ne kadar yatırılacak? İşte milyonlarca kişinin merak ettiği 65 yaş maaşı zammı ve başvuru şartları...

Yeni yıllar beraber maaşlara gelen zam ücretleri netleşmeye başladı. Asgari ücrete gelen zam sonrası işsizlik maaşı, engelli aylığı ve 65 yaş maaş oranları belli oldu. SGK’dan herhangi bir geliri olmayan, kanunla belirlenen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu belgeleyen kimselere yaşlılık maaşı ödeniyor. Peki bu maaşlardan kimler yararlanabiliyor? 65 yaş aylığı ne kadar oldu, kimler alabiliyor? İşte 2023 65 yaş aylığı ile ilgili tüm gelişmeler...

BİR GELİRİ OLMAYANLAR DİKKAT! DEVLET MAAŞ BAĞLIYOR

2023 yılı itibariyle maaşlara gelecek olan zam oranları tek tek belli oldu. Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına gelen zamların belli olmasının ardından gözler 65 yaş aylığına çevrildi. Milyonlarca kişi, '65 yaş aylığı ne kadar oldu? 65 yaş aylığı maaşlarına ne kadar zam geldi?' sorusunu araştırmaya başladı. Beklenen haber ise geldi. Bir geliri olmayanlar hemen başvurabilir. Anında paranızı hesabınıza yatırıyorlar.

YAŞLILIK MAAŞI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Yaşlılık maaşı olarak da bilinen 65 yaş aylığı ödemeleri 3 ayda bir gerçekleştirilmektedir. Yeni yıl ile birlikte 65 yaş aylığı ödemeleri Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında hesaplara yatırılacak. İlk ödemeler Mart ayında başlayacak.

dfbdf-10.jpg

65 yaş aylığı ödemeleri doğum tarihinin son rakamına göre yatırılmaktadır. 0-5 arasındakiler her ayın 5’inde, 1-6 arasındakiler 6’sında, 2-7 olanlar 7’sinde, 3-8 arasında olanlar 8’inde 4-9 arasında olanlar ise her ayın 9’uncu günü ödemelerini alırlar.

İlk kez yaşlılık maaşı alacaklar ödemelerini herhangi bir Ziraat Bankası’ndan sonrasında ise PTT aracılığıyla alabilirler.

65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR OLDU?

65 yaş aylığı hesaplanırken asgari ücret belirleyici oluyor. 65 yaş aylığına yapılacak zam tutarı da yeni asgari ücretle değişiklik gösterdi. Yeni 65 yaş aylığı 2604 lira oldu.

gfngf.jpg

YAŞLILIK MAAŞI KİMLER ALABİLİR?

65 yaşını doldurmuş olan, Sosyal Güvenlik Kurumundan (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir ve aylık hakkından yararlanmayan, Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemeyen, 2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler 65 yaş aylığına başvuru yapabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN