Borsa'da parası olanlar dikkat! Uzmanlar faizlere dikkat çekti: Büyük çöküşe hazırlanın

Borsa'da parası olanlar dikkat! Uzmanlar faizlere dikkat çekti: Büyük çöküşe hazırlanın

Borsada parası bulunan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Son dönemin en çok tartışılan konularının başında gelen faizler hakkında uzmanlardan da açıklamalar gecikmedi. Eski Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez, “ büyük çöküşe hazır olun” diyerek herkese uyardı. İşte tüm detaylar…

Piyasalarda hareketlilik devam ederken uzman İsimlerde son durumları değerlendirmeye devam ediyor. Son zamanların en çok tartışılan konularının başında gelen borsa faiz oranlarına dikkat çeken uzman isimler açıklamalarında da peş peşe sıraladım. Faiz ve enflasyon seviyesine dikkat çeken uzman isim Mahfi Eğilmez, büyük çöküş sinyali verdi. İşte tüm detaylar…

BÜYÜK ÇÖKÜŞE HAZIRLANIN

Son bir buçuk yıl içerisinde enflasyonda hızlı bir artış yaşandığını dile getiren Eğilmez, buna karşılık olarak talepte canlılık sürecinin devam ettiğini vurguladı. Ekonomide en geçerli yasalardan birinin talep yasası olduğunun altını çizen Eğilmez, düşük mal olarak nitelendirilen malların hariç tutulması durumunda fiyatı artan mala yönelik talebin de düşmesi gerektiğini söyledi.

altin-borsa.jpg

Türkiye'de işlerin tersine ilerlediğine dikkat çeken uzman isim, fiyatların hızla artmasına rağmen yükselen mallara yönelik talepte de artış olduğunu vurguladı. Olması gerekenin aksine ilerleyen süreç hakkında açıklamalarda bulunan Eğilmez, değişkene bakılması gerektiğini söyledi. Enflasyon ve faizi işaret eden uzman isim mevcut enflasyon oranının resmi verilerde %85 olduğunu buna karşılık olarak da bankaların verdiği faizin %20 olduğunu aktardı.

Faiz ve enflasyon arasındaki tutarsızlığın Türkiye'de paradan kaçış sürecini körüklediğini belirten Eğilmez, enflasyonun körüklendiğini belirtti. Faiz arttıkça tahvile talebin arttığını ancak borsaya talebin düştüğünü ifade eden Mahfi Eğilmez, “Günü gelip de faiz enflasyon seviyesine çıkarılmak zorunda kalınınca o rekorlara doymayan Borsa’daki hisse değerleri ve gayrimenkul fiyatları bu kez çöküşlere doymaz hâle gelecek.” açıklamalarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN