Cevdet Yılmaz enflasyonun tek haneye düşeceği tarihi verdi! "Daha rahat bir döneme girmiş olacağız"

Cevdet Yılmaz enflasyonun tek haneye düşeceği tarihi verdi! "Daha rahat bir döneme girmiş olacağız"

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon paylaşımı geldi. Enflasyonu tek haneli sayılara düşürmek için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Tarih veren Yılmaz, Bingöl'de düzenlenen "Bingöl Turizm Çalıştayı"nda iş insanlarıyla buluştu. İşte tüm detaylar...

Ülke gündemine oturan açıklama bugün yapıldı. Ekonomi kapsamında yaşanan zorlukların ve büyük bir depremin atlatılmasından bahseden Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, 11 ilde yaşanan yıkımınla beraber 14 milyon insanın etkilendiğini paylaştı.

YENİ YILDA ÇALIŞMALAR

Depremin sadece 11 ilde değil ekonomiye de etkisi dikkat çekti. Yıkımın yaşadığı illeri yeniden kaldırmak amacıyla çalışmaları duyuran Yılmaz, sadece bütçeden 762 milyar TL deprem bölgesi için kaynak haline geldiğini söyledi.

Deprem bölgesi çerçevesinde 2024 yılı için 1 trilyon 28 milyar TL bütçe ayrıldığını, bu yıl ve gelecek yıl için bu sıkıntıların yaşanacağını işaret etti. Bingöl'de düzenlenen, Ticaret ve Sanayi Odası'nda organize edilen Bingöl Turizm Çalıştayı'nda iş insanlarıyla bir araya gelen Cevdet Yılmaz, enflasyon hakkında konuştu.

sgkye-30-milyar-liralik-yapilandirma-basvurusu-a7pvhlix.webp

ENFLASYONDA TEK HANELİ SAYILAR

Enflasyon hakkında konuşan Cevdet Yılmaz, 2024 yılının ortalarından itibaren yıllık bazda enflasyon oranlarında düşüş görüneceğini işaret etti. Aylık bazda düşüş görünmeye başlarken, geçtiğimiz yazdaki artışların eskide kaldığını söyledi.

Enflasyonda rakamların daha düşük gelmesiyle birlikte, yıllık etkiyi gelecek yılın ortalarında görüleceğini söyleyerek, "Tek haneli rakamlara da 2026'da inşallah ulaşacağız. Her şeyi kırar döker, enflasyonu çok hızlı bir şekilde düşürebilirsiniz. Ama bu takdir edersiniz ki doğru bir yaklaşım olmaz. Hem enflasyonu düşüreceğiz hem belli bir sosyal dengeyi koruyacağız hem de ekonomimizi belli bir düzeyde büyütmeye devam edeceğiz. Bunun politikalarını hayata geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN