Çiğ süte yüzde 35 zam geldi

Çiğ süte yüzde 35 zam geldi

Geçtiğimiz günlerde peş peşe gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt tavsiye fiyatını yüzde 35 zamla 8,5 liradan 11,5 liraya yükseltti. Ücrete çiğ süt desteğinin dahil olmadığı belirtildi.

Maliyetlerin yükselmesiyle özellikle gıda ürünlerine peş peşe zam gelmeye devam ediyor. Son olarak Ulusal Süt Konseyi (USK) çiğ süt tavsiye fiyatının, 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere artırılmasına karar verdi. Kararla birlikte tavsiye fiyat 8,5 liradan 11,5 liraya yükseltildi.

Yapılan açıklamada "Soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde bu giderler üreticiye ilave olarak ödenecektir. Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1’lik değişim) için ± 17 Kuruş fark uygulanacaktır" ifadelerine yer verildi.

KONSEY İNTERNET SİTESİNDEN DUYURDU

Konseyin internet sitesinde yer alan duyuruda, "1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatı üreticinin eline litre başına net geçecek şekilde (çiğ süt desteği hariç) 11,5 lira olarak belirlenmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Duyuruda soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde bu giderlerin üreticiye ilave olarak ödeneceği ve baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1'lik değişim) için 17 kuruş fark uygulanacağı kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN