Dolar Kritik Barajı Yıktı 20 TL'ye Mi Koşuyor? Tunç Şatıroğlu'ndan Dolar ve Altın İçin Öyle Bir Seviye Geldi Ki...

Dolar Kritik Barajı Yıktı 20 TL'ye Mi Koşuyor? Tunç Şatıroğlu'ndan Dolar ve Altın İçin Öyle Bir Seviye Geldi Ki...

Para piyasasın üzerine dikkat çeken değerlendirmeler yapan Piyasa Analisti Tunç Şatıroğlu, dolar kuruna ilişkin ciddi analizlerde bulundu. Altın ve dolar kurunda yaşanan ataklar hakkında ciddi uyarılarda bulunan Şatıroğlu, doların baraj oluşturacağı seviyeyi verirken, altın içinse 912 lira seviyesine dikkat çekti. İşte Şatıroğlu'ndan Mayıs ayına ilişkin piyasa analizi.

Amerika Merkez Bankası'nın (FED) aldığı faiz artırma kararından sonra piyasalar Mayıs ayına ciddi ataklarla girdi. Altında ani iniş çıkışlar devam ederken, dolar ise baskılanan 14 TL seviyesinden tekrardan yükselişe geçerek 15 TL'yi seviyesini geçti. Piyasalarda yaşananları tedirgin bir şekilde izleyen yatırımcılar ise altın düşecek mi? Dolar yükselecek mi? gibi soruların cevaplarını araştırmaya başladı. Piyasa Analisti Tunç Şatıroğlu ise Mayıs ayında yaşanan hareketlilik için önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Şatıroğlu'ndan dikkat çeken öngörüler.

1442908-1-002.jpg

DOLARDA YENİ BİR BARAJ OLUŞACAK!

Dolar kurunun 15 TL seviyesine çıkmasıyla beraber yükseliş trendine start verdi. Dolardaki bu yükselişin kalıcı olup olmayacağı ise merak konusu oldu. Şatıroğlu dolardaki 14 TL seviyesinden sonra yeni bir baraj olacağını ifade ederek şunları söyledi:

"Dolar kuru yükselmeye devam ediyor. Bu bizim zaten beklentimizdi. Yapılan uygulamalar ve tedbirlerin geçici çözüm olacağını söylemiştik. Bu süreçte yapısal reformlar yapılmalıydı. Ancak zaman boşa harcandı. Dolar kuru 15,66 TL’ye çıktı ve satışlar gerçekleşti. Bu normaldir. Şimdi barajın nereye kurulacağını bilmiyoruz ama 15,85 TL yeni baraj olabilir."

dolarlar-001.jpg

GRAM ALTIN İÇİN 912 LİRA UYARISI!

Altın fiyatlarına ilişkinse al sinyal seviyesi veren Şatıroğlu, yatırımcı aracı altın olanlar için önemli analizlerde bulundu. Şatıroğlu, gram altında 912 seviyesine dikkat çekerek ,"Ons altın bugün 1.800 Dolar aşağısına kadar düştükten sonra 1.811 dolar seviyesine yükseldi. Bu seviyeler diptir ve yükseliş başlayacaktır. Gram altında da yükselişlerin başladığını görüyoruz. Gram altın dolar kurundaki yükselişlerden etkileniyor. Gram altın 912 TL’yi geçince al sinyaline dönecek. Bu seviye de çok uzak değil. Altın fiyatları ile alakalı bir karara varmak için yarını da görmemiz gerekiyor. O zaman net bir şekilde yükseliş tarafını göreme imkanı bulabiliriz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN