Enflasyon altın fiyatlarını körükledi! Ünlü uzmandan altın ve petrol için yeni rakamlar! Altın fiyatları akaryakıtı resmen bombalayacak!

Enflasyon altın fiyatlarını körükledi! Ünlü uzmandan altın ve petrol için yeni rakamlar! Altın fiyatları akaryakıtı resmen bombalayacak!

ABD enflasyon verilerinin açıklanmasıyla beraber beklentinin altında kalınması çok sert hareketlere tepki gösterdi. Yurt içinde dolar TL kuru 18,55 seviyelerinde gerilerken gram altının ise 1093 seviyelerine gelerek rekor kırması herkesi şaşırttı. Bununla beraber petrol fiyatları da dikkat çekti. Altın tahminleri nelerdir? petrolde son durum ne? İşte detaylar...

2022 senesinde dolar üzerinde ki artış ele alındığında altının daha dirençli ve daha yüksek seviyelerine geldiği belirtiliyor. Kısa vadede petrol piyasası ve traderların ağırlıklı olarak yıl sonuna ve pozisyon ayarlamalarına fiyatlar üzerinden önemli etkileri olduğuna değinildi. Bununla beraber altın fiyatları ve FED faiz artırımına ilişkin detaylar haberimizde 

2023 ALTIN TAHMİNLERİ

2022 yılı boyunca altın ve dolar dirençli yol izlediği gözlemlenirken yatırımcıların merkez bankalarının enflasyonu kontrol altına almalarındaki başarısızlıklara karşı korunma arayışında talep olduğu belirtildi. Altının 2023 yılında 2 bin doların çok üzerinde yer alarak rekor kırması gerektiği yönünde tahminler yapıldı.

PETROL FİYATLARININ SON DURUMU

Yıl sonuna gelinmesiyle Rusya'dan tavan fiyat gelmesi yönünde iddialar gündemde yer alırken Rusya'nın üretimi kısmaya karar vermesiyle beraber piyasaların yeniden güç kazanması yönünde yorumlar yapılıyor. Bununla beraber mevcut seviyelerde düşüşün sınırlı olduğuna inanan Hansen, ABD yönetiminde stratejik rezerv adımlarının atıldığını ifade etti.

Altın dolar enflasyon oranları

ALTIN, DOLAR, PETROL FİYATLARINDA SON DURUM

FED faiz kararı açıklanırken yılın son günlerine yaklaşıldı. Dolar kuru sabah saatlerinde 18,64 TL'den işlem görürken ons altın ise 1820 dolar olarak kayıtlara geçti. Gram altın 1084 lira olması ise ayların rekorunu kırdı. Petrol fiyatlarında ise ham petrol 75 dolar brent petrol ise 80 dolar üzerinden işlem görür.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Aralık ayına ait faiz kararı yarın Türkiye saatine göre 22.00'da durulurken FED Başkanı Jerome Powell'in basın açıklaması ise 22.30'da yapılacak. Piyasa beklentisi, FED'in 50 baz artırımı yönünde tahminler yapılırken son 4 toplantıdan alınan karar 75 baz artırımı olmuştu. Başkan Powell konuşmasında ise önümüzdeki toplantılarına yönelik önemli imzalar atması bekleniyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN