Gergin Bekleyiş... Benzin ve Motorine Zam Mı, Yoksa İndirim Mi Geliyor? Piyasalar Salı Gününe Kilitlendi

Gergin Bekleyiş... Benzin ve Motorine Zam Mı, Yoksa İndirim Mi Geliyor? Piyasalar Salı Gününe Kilitlendi

Küresel piyasalarda brent petrol varil fiyatlarındaki gerilemenin piyasalara yansıyıp yansımayacağı merak ediliyor. Petrol fiyatlarındaki düşüş henüz benzin ve motorin fiyatlarına yansımadı. Bugün uluslararası piyasalarda brent petrol fiyatı yükselmezse benzin, motorin, LPG fiyatlarında indirim gelmesi gerekiyor. Ama Türkiye döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar da akaryakıt fiyatları üzerinde etkili oluyor.

ABD ham petrol fiyatlarında küresel piyasalarda Nisan ayından bu yana yaşanan en sert düşüş Cuma günü yaşandı. Ham petrol fiyatları cuma günü yüzde 7 değer kaybetti. Şimdi bu düşüşün akaryakıt ürünlerine yansıması bekleniyor.

CUMA GÜNÜ PETROL FİYATLARINDA YAŞANAN DEPREMİN AKARYAKIT ÜRÜNLERİNE YANSIMASI BEKLENİYOR

ABD ham petrol fiyatları resesyon endişesiyle gerilemeye devam ediyor. ABD ham petrolü 20 Haziran Pazartesi günü sabah saatlerinde Cuma günkü gerilemeye devam ediyor. ABD ham petrolü 107 dolardan işlem görürken brent petrol ise 112 dolardan işlem görüyor.

akaryakit-fiyatlari-indirim.jpg

ENERJİ BAKANINDAN SÜRÜCÜLERE FİYATLAR ARTACAK UYARISI

ABD ekonomisinde resesyon beklentisi tüm fiyatlarda etkili olurken petrol piyasası üzerinde de etkili oluyor. Hafta sonu sürücülere akaryakıt ürünlerinin (benzin, motorin, LPG) fiyatlarında yükseliş beklediklerini açıklayan ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm akaryakıt fiyatlarında dalgalanmaların uluslararası gelişmelere de bağlı olduğunu belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde ki enflasyon ile ilgili iyimser beklentileri olduğunu söyleyen ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD'de enflasyonun yerel değil küresel gelişmelerden etkilendiğini ifade etti. ABD'de enflasyonun kabul edilemez şekilde yüksek olduğunuş bununda sadece ABD'den kaynaklanmadığını kısmen Rusya-Ukrayna savaşının da etkili olduğunu açıkladı. Enflasyonun hızının düşeceğini vurgulayan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, tüketici harcamalarının güçlü kalmaya devam edeceğini de belirtti.

akaryakit-fiyatlari-zam.jpg

DEV FRANSIZ BANKASINDAN AKLA ZARAR PETROL ÖNGÖRÜSÜ

Petrol fiyatları ile ilgili şahin duruşunu devam ettiren Fransız bankası SocGen bu senenin üçüncü çeyreği için brent petrol fiyatının varil başına 130 doları bulacağını belirterek yıl sonunda ise 200 doların görüleceğini belirtti. Fransız devi SocGen petrol fiyatlarındaki bu yükselişin sürdürülebilir olmadığını ve bir yerden sonra da talep yıkımı ile karşılaşılacağını belirtti.

ERDOĞAN'DAN AKARYAKIT FİYATLARI AÇIKLAMASI: RAHATSIZ EDİCİ

Akaryakıt fiyatlarının sadece Türkiye'de değil tüm dünyada artışta olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sadece Türkiye'yi değil tüm dünyayı etkiliyor dedi.

Hem küresel piyasalardaki artıştan hem de döviz kurlarındaki dalgalanmalardan etkilenildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Pompa fiyatları gerçekten rahatsız edici." dedi.

ERDOĞAN'DAN SONRA NUREDDİN NEBATİ’DE AKARYAKIT FİYATLARI KONUSUNDA AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın akaryakıt fiyatları hakkında "Rahatsız edici" demesinden sonra bir açıklamada Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den geldi.

"Girdi maliyetlerindeki bu artışlar ülkemizde de fiyatları etkiliyor." diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati vatandaşların artışlardan etkilenmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

akaryakit-fiyatlari.jpg

SALI GÜNÜ BENZİN VE MOTORİNDE İNDİRİM GÖREBİLİRİZ

Cuma günü hem petrol fiyatlarındaki düşüşün benzin, LPG ve motorin fiyatlarına yansıması bekleniyor. Petrol fiyatlarındaki düşüşün henüz uluslararası piyasalardaki akaryakıt ürünlerinin fiyatlarına yansımadığını açıklayan akaryakıt sektörü temsilcileri bu gün petrol fiyatlarında tekrar yükseliş yaşanmaması durumunda 21 Haziran salı gecesi benzin ve motorin fiyatlarında indirim olmasının beklendiğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN