Kiracıları ve ev sahiplerine ev terk ettiren zamlar geliyor! Herkes kara kara düşünmeye başladı: %30’dan fazla…

Kiracıları ve ev sahiplerine ev terk ettiren zamlar geliyor! Herkes kara kara düşünmeye başladı: %30’dan fazla…

Kira fiyatlarındaki artış çıkmaza doğru gidiyor. Ev sahipleri ve kiracılar her gün yeni bir krizle güne başlarken yeni zamlar da vatandaşı kara kara düşündürmeye başladı. %30'dan fazla olacak. İşte aidat zamları hakkında yapılan o açıklamalar…

HİLAL NAS | KARAR

Geçtiğimiz günlerde asgari ücrete %34 oranında zam yapılırken Temmuz ayında ödenecek toplam tutar ise 11.402 TL'ye yükselmiş oldu. Temmuz zamları ile birlikte ev sahibi ve kiracıların korkulu rüyası gerçek oldu. Konut fiyatlarına yeni bir artış yapılacağı belirtilirken aidat ücretlerine %30'dan fazla olabileceğinin altı çizildi. İşte aidat zamları hakkında yapılan o açıklamalar…

KİRACI VE EV SAHİPLERİNE ZAM ŞOKU

Kirada oturan milyonlarca vatandaşı tedirgin eden kira artışları hakkında yeni açıklamalar peş peşe geldi. Büyük şehirde yaşayan vatandaşlar için büyük bir problem haline dönüşen kira fiyatları ve site aidat ödemeleri ile ilgili yapılan açıklama herkesi korkuttu. Aidat ödemelerine zam yapılacağı bilgisi sızdırılırken personel giderlerinin artacağı da işaret edildi. %30'dan fazla zam yapılacağı belirtirken ev sahibi ve kiracıların zamlara hazırlıklı olması gerektiği vurgulandı.

konutlar-1.jpg

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları etkileyecek aidat ücretleri için yeni rakamlar gündeme geldi. Şehirden şehre ya da ilçeden ilçeye farklılık gösteren aidat ücretleri için en düşük tutar 200 TL olurken binlerce TL'ye kadar çıkan rakamlar göze çarpıyor. Asgari ücrete %34 zam yapılması ile birlikte aidat ücretlerine de yeni bir güncelleme yapılacağı belirtildi.


RAKAMLAR YENİDEN BELİRLENİYOR

Konut aidatlarındaki zamlar vatandaşı zor durumda bırakırken yapılan son açıklamalar ile birlikte yeni zamların yolda olduğu belirtildi. Bir yıl içerisinde giderek zamlanan aidat ödemeleri vatandaşın da korkulu rüyası oldu. başlangıçta 200 TL olarak ödenen rakamların daha sonra 550 TL'ye ardından 900 TL'ye yükseldiği belirtildi. Şimdilerde 1.400 olarak ödenen rakamların 2.000 veya 2500 TL'ye kadar yükselebileceğinin altı çizildi. Temmuz ayında Asgari ücretin 11.402 TL olarak ödenmesi ile birlikte aidat tutarlarını da %30 oranında zam yapılabileceği aktarıldı.

ankara-goksu-konut.jpg

HEM EV SAHİPLERİNİN HEM DE KİRACILARIN BAŞI BELADA

Sektör temsilcileri yıl içerisinde iki kez zamlanan aidat ücretleri için hem ev sahiplerine hem de kiracıları uyardı. Fahiş artışların önüne geçilmesi için önlem alınması gerektiği belirtilirken yeni zamların %30'dan fazla olacağı vurgulandı. %30'luk zam oranına vatandaşların itiraz yolunun da açık olduğunun altı çizildi.


konut-vergi-para.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN