Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar açıklandı! Artık o zorunluluk kalktı, tamamen serbest olacak

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar açıklandı! Artık o zorunluluk kalktı, tamamen serbest olacak

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar açıklandı. Yapılan değişiklikle artık trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor. İşte detaylar…

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), trafik sigortası konusunda yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak için yeni bir düzenlemeye gitti. SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, önceden açıkladığı trafik sigortası yol haritasının detaylarını paylaştı. Sürücülerin davranışlarına müdahalede bulunarak zararları kaynağında azaltmanın önemini vurgulayan Eroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin kararı ile ikinci bir düzenleme şansı olmadığını belirterek, artık sigorta kanunu ile ilgili önemli bir değişikliğin hayata geçirildiğini söyledi.

ÖDEME SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK

Tazminat hesaplamasının artık mevzuata konulamayacağı bilgisini veren Eroğlu, sektör ödemelerinin de bu doğrultuda düzenleneceğini söyledi. Trafik kazalarının azaltılması amacı ile tahkim sistemi, eşdeğer parça kullanımı gibi aşırı hasar üretimi olan alanları kapsayan bir düzenleme yapılacağını belirtti.

Yeni düzenlemede, kişi temelli poliçe, müşteri davranışlarını etkileme, doğrudan tazmin gibi çalışmaların sonucunda sürücünün niteliği doğrultusunda teklifin verileceği serbest bir tarife sistemi hedefleniyor. Eroğlu, zorunlu trafik sigortası konusundaki sorunları da ele alarak, cezalar kadar tarife artışı ve genelgeler ile çözüm arayışının sürdüğünü de söyledi.

trafik-sigortasi-1.jpg

ZORUNLULUK KALKIYOR

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, "Müşteri acenteye geldi, acente şirkete bildirecek, şirket yapacak veya yapmayalım diyecek. O zaman poliçe talebi operasyon merkezine gönderilecek. Talep edenin bilgileri 27 tane trafik sigortası satan şirket tarafından görülecek. Teklif verip vermemek tamamen serbest olacak. Zorla ver demiyoruz. Teklif verildiyse bekletmeden 5 dakikada poliçeleştirilecek. Eğer hiç bir sigorta şirketi teklif vermezse ki ben bunun yüzde 10''u geçeceğini zannetmiyorum. Kimse teklif vermediyse bir önceki sigorta şirketinin üzerinden havuza atacağız, bütün sektöre dağıtacağız. 1, 2, 3. basamakta nasıl yapıyorsak aynı şekilde alıp havuza dağıtacağız." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN