Necmettin Batırel'den flaş dolar açıklaması! Doların 3 TL birden düşeceği tarihi verdi

Necmettin Batırel'den flaş dolar açıklaması! Doların 3 TL birden düşeceği tarihi verdi

Ünlü ekonomist Necmettin Batırel, dolar kurunun sürekli olarak düşeceği tahmininde bulundu ve bu düşüşün kesin rakamını resmi olarak duyurdu. Ayrıntılar haberimizde...

Merkez Bankası'nın faiz kararını bekleyen Türkiye'de, piyasalarda genel bir beklenti olarak faiz artırımına yönelik bir hava hakim. Faizlerin yükseltilmesi durumunda, döviz ve gram altında düşüş yaşanabileceği beklentisi yaygın.

TGRT Haber'de yayınlanan "Günaydın Türkiye" programında Türkiye Gazetesi ekonomi yazarı Necmettin Batırel, faiz kararının ardından doların ne kadar yükseleceğini ve nasıl etkileneceğini açıkladı.

NECMETTİN BATIREL'DEN DOLAR'IN DÜŞECEĞİ RAKAM

NECMETTİN

Batırel, enflasyonun düşürülmesi ve kontrol altına alınması gerektiğini belirtti ve enflasyondaki artışın temel nedeninin yüksek maliyetler olduğunu ifade etti. Yüksek maliyetlerin sebebinin ise döviz kuru olduğunu vurgulayan Batırel, kurun faiz artırılarak düşürülebileceğini ve bu durumda Türk Lirası'nın otomatik olarak değer kazanacağını belirtti. Ancak önemli olanın faiz artışının ne kadar olacağı olduğunu vurguladı.

Batırel, geçmişte Merkez Bankası eski Başkanı Naci Ağbal'ın faizi yüzde 10'dan yüzde 19'a çıkardığında sorunların ortaya çıktığını hatırlattı. Şu anda ise Mehmet Şimşek'in ekonomiye liderlik etmesiyle geleneksel politikalara dönüş beklentisi olduğunu ifade etti.

Necmettin Batırel, Türkiye'nin faiz kararına ilişkin olarak, önümüzdeki günlerde yüzde 15'e kadar bir artış beklendiğini belirtti. Ancak aşırı bir artış olmayacağını düşündüğünü ve faiz oranının belki yüzde 16 olabileceğini ifade etti. Faiz kararı sonrasında sözlü yönlendirmelerin de olabileceğini söyledi.

Batırel, doların şu anda 23.6 seviyesinde olduğunu belirterek, faiz oranının yüzde 15'e çekilmesi durumunda doların 22 veya 22.30 seviyesine kadar gerileyebileceğini ifade etti. Yüzde 20'ye kadar bir faiz artış ihtimalinin olduğunu da belirten Batırel, faiz oranının yüzde 20'ye çekilmesi durumunda doların 21.50 liraya kadar düşebileceğini söyledi.

Batırel, faiz artışıyla birlikte sıcak para girişinin, yani tahvil, borsa ve bono gibi yatırımların artabileceğini ancak kalıcı yatırımların önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, sıcak paranın faiz oranının düşmesiyle geri çekilebileceğini de ifade etti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN