TOGG sayesinde ÖTV'de sürpriz indirim! Kimse beklemiyordu: Sıfır araç alacaklara büyük müjde

TOGG sayesinde ÖTV'de sürpriz indirim! Kimse beklemiyordu: Sıfır araç alacaklara büyük müjde

29 Ekim 2022 tarihinde tanıtımı gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili Togg'un satış fiyatı merakla takip ediliyor. Togg'a sahip olmak isteyen vatandaşlar fiyatları didik didik araştırırken gelen son dakika bilgisi herkesi sevinçten havalara uçurdu. Togg sayesinde ÖTV'de sürpriz indirim yapıldı. Kimse bunu beklemiyordu. Elektrikli sıfır araç alacaklara büyük müjde. Peki 2023 Togg fiyat listesi ne kadar? İşte 2023 yerli ve milli otomobil Togg'un fiyat listesi...

Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili olan Togg ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Togg'a sahip olmak isteyen vatandaşlar 'Togg satışa çıktı mı? Togg'un fiyatı ne kadar? Ön sipariş nasıl verilir?' sorularını araştırıyor. Merakla beklenen Togg'un fiyatı sonunda belli oldu. Togg indirim sürprizi ile geliyor. Sıfır araç alacaklar bu haberle bayram edecek.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARA ÖTV İNDİRİMİ!

Elektrikli araçlara olan ilgi giderek yoğun bir şekilde artmakta. Özellikle Togg'la birlikte ilgi giderek artıyor. Bu kapsamda motor gücü 160 kW’nın altında olup yüzde 10 ÖTV’ye tabi olan elektrik motorlu araçlar için 700 bin lira olan matrah 1 milyon 250 bin liraya yükseltildi. Motor gücü 160 kW üstü olan araçlarda yüzde 50 ÖTV’ye tabi araçlarda ise 750 bin lira olan matrah 1 milyon 350 bin liraya çıkarıldı. Aynı zamanda 1 gün önce araç alan vatandaş yine ÖTV mağduru oldu. Yaşanan matrah artışı sonrasında bazı modellerde fiyatlar düşüş kaydederken, bazılarında da artış oldu.

hghghghh.jpg

Gelen matrah artışı sonrası Türkiye’de satılan hemen hemen 20 elektrikli otomobil modelinin fiyatı vergi etkisiyle geriledi. Yapılan yaklaşık hesaplamalara göre, düşüş 100 bin lira ila 400 bin lira arasında gerçekleşmiş oldu.

SON DAKİKA: TOGG'UN FİYATI BELLİ OLDU!

Gelen ÖTV güncellemesini değerlendiren EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, düzenlemenin Togg için yapıldığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"Bu vergi düzenlemesi Togg için yapılıyor. Togg çıkacağı tarihte bunun yeniden güncelleneceğini söylemiştik. Togg bu ay piyasaya çıkacak. Motor gücü 160 KW'yı geçmeyenler için yüzde 78, geçenler için de yüzde 80'lik bir artış var. Burada burada ilk kısımdaki 1 milyon 250 bin TL matrahı Togg'u ilgilendiriyor. Togg'un matrahının 1 milyon 250 bin TL'yi aşmayacağını öngörüyoruz. Togg'un vergisiz fiyatının maksimum 1 milyon 250 bin diye düşündüğümüzde bu da aracın fiyatının yüzde 10 ÖTV+ yüzde 18 KDV ile 1 milyon 622 bin TL'yi geçmeyeceğini öngörüyoruz. Togg'un ortalama fiyatının 1 milyon 500 bin TL bandında olacağını tahmin ediyoruz"

ghghghgh-12.jpg

TOGG ÖN SİPARİŞ TARİHİ

Togg'un resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada yer alan bilgiler şu şekilde;

"Mart 2023 tarihinde yollara çıkacak akıllı cihazımıza olan ilgiyi gururla takip ediyoruz. Daha önce de açıkladığımız gibi ön sipariş sürecini Şubat 2023 itibarıyla başlatacağız. O tarihe kadar kullanıcılarımızı merkeze aldığımız #USECASEMobility® vizyonumuza uygun bir şekilde sizleri sürece ilişkin bilgilendirmeye devam edeceğiz."

ÖN SİPARİŞ NASIL VERİLİR?

Togg sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Trumore uygulaması ile ön sipariş verme hakkı sunuluyor. Kullanıcılar, Trumore platformu üzerinden katılacakları bir yarışma ya da dilerlerse kura yöntemiyle Togg akıllı cihazına ön sipariş verme hakkı elde edebilecek.

gffgfg-2.jpg

Aynı zamanda Togg'un, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak üreteceği ve açık artırma ile satışa sunacağı NFT koleksiyonu kapsamında da 2023 adet akıllı cihaz için ön siparişe katılma hakkı ve sıralama önceliği olacak.

2023'TE KAÇ ADET TOGG ÜRETİLECEK?

Togg'un üretimi kademeli olarak artacak. Bu kapsamda, satışa sunulacağı 2023 yılında 17 ila 18 bin adet C-SUV'un üretilip satışa çıkarılması planlanıyor. Togg'un deneme üretimlerinin sürdüğüne işaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuyla ilgili olarak "Şirketin 2023 yılı hedefi 17-18 bin araç üreterek piyasaya sürmek" açıklamasında bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN