Zeytinyağı devinden dev hareket! Krizi fırsata çevirmedi! Ortaklarım kazansın dedi 30 ton zeytinyağı aldı! Hedef 800 ton

Zeytinyağı devinden dev hareket! Krizi fırsata çevirmedi! Ortaklarım kazansın dedi 30 ton zeytinyağı aldı! Hedef 800 ton

2023 yılında rekoltede düşüş yaşayan zeytin fiyatta artış yaşadı. Zeytinyağı fiyatlarının artmasına neden olan bu durum fırsatçıların da işine geldi. Koçarlı Tariş Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Ali Karaoğlu, ortakların kazansın dedi 30 ton zeytinyağı aldı. Hedef 800 ton diyerek ortaklarının yanında olduğunu duyurdu.

Ortaklarından şimdiye kadar 30 ton zeytinyağı alımı gerçekleştiren Koçarlı Tariş Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Ali Karaoğlu, 700 ton zeytin sıkımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Daha yüksek kar elde etmek yerine ortaklarının kazanmasını tercih eden Karaoğlu’ndan takdirlik hareket geldi.

30 TON ZEYTİN ALDI

Türkiye'nin önemli zeytin ve zeytinyağı üreticilerinden olan Koçarlı Tariş Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Ali Karaoğlu, ortaklarının zeytinyağını tüccarlardan daha yüksek fiyatlardan almaya devam ettiklerini söyledi. Piyasa koşullarından daha yüksek fiyatta aldıkları zeytinyağını ortaklarını koruyarak daha fazla gelir elde etmelerini sağladığını ifade eden Ali Karaoğlu, şimdiye kadar 30 ton zeytin alımı yaptıklarını söyledi.

zeytinyagi.png

2023 yılında rekoltede düşüş olduğunu işaret eden Karaoğlu, “Tariş olarak öncelikli amacımız kar elde etmek değil, ortağımız olan zeytinyağı üreticilerini korumaktır. Bu kapsamda piyasa koşullarının üstünde fiyatlarla ortaklarımızdan zeytinyağı alıyoruz. Bu sene bölgemizde zeytin mahsulü az. Buna rağmen şimdiye kadar ortaklarımızdan 30 ton zeytinyağı aldık, 700 tondan fazla da zeytin sıktık. Sezonun sonuna doğru geldik. Ortaklarımızın getireceği tüm zeytinyağını almaya devam edeceğiz. Sezon sonuna kadar ise 50 ton zeytinyağı almayı, 800 ton da zeytin sıkmayı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

300'ü faal olmak üzere 770 civarında ortakları olduğunu işaret eden Karaoğlu, kooperatif olarak ortaklarını her zaman koruyup kolladığını ve yanında olmaya devam edeceğini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN