18 yaşını dolduran hemen başvursun! Başvuru yapana 3.038 TL ödeme yapılacak: Geçim sıkıntısı çekenlere devlet desteği

18 yaşını dolduran hemen başvursun! Başvuru yapana 3.038 TL ödeme yapılacak: Geçim sıkıntısı çekenlere devlet desteği

Son yıllarda artan enflasyon ve hayat pahalılığı ile birlikte vatandaş geçim sıkıntısı çeker oldu. Zamlanan ürünler ile birlikte vatandaşların omuzunda biriken yükü azaltmak amacıyla devlet tarafından destek ödemeleri yapılıyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere verilen destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. İşte tüm detaylar...

BAŞVURU YAPAN HANEYE 3038 TL DESTEK ÖDEMESİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemesi verilmeye devam ediliyor. Seçimlerin ilk tutunun sona ermesi ile birlikte destek ödemeleri yeniden gündeme geldi.

Sosyal yardımlar arasında en çok dikkat çeken yardımlardan birisi de çocuklu ailelere yapılan yardım oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuklu ailelere yapılacak olan yardım tutarı açıklandı.

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere verilen destek ödemesi ile birlikte hanelerde yer alan çocukların ihtiyacını karşılayacak desteğin verilmesi söz konusu. Destek ödemesi ile birlikte çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenci çocuklar için devlet tarafından 3038 TL tutarında destek ödemesi verilecek.

para-yardimi-181276.webp

ÇOCUK DESTEĞİ DETAYLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan destek ödemesi ile birlikte ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin eğitimlerine katkı sağlanması hedefleniyor. Çocuk destek programı kapsamında ihtiyaç sahibi ve dar gelirli hanelerin çocuklarına eğitim ve sağlık ihtiyaçları karşılanıyor. Destek ödemesinden faydalanabilmek için bazı şartların sağlanması gerekiyor. Şartları sağlamanız halinde destek ödemesi için başvuru da bulunabilirsiniz.

0x0-emekliye-2522-lira-emeklinin-zam-farki-ne-zaman-verilecek-1562462143075-1.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan çocuk destek programına başvuruda bulunmak için hane içerisinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi olması gerekir. Bakanlık tarafından istenilen belgelerin temin edilmesi gereklidir. İstenilen belgeler hanede yer alan çocuğun okul durumu ve ailenin gelir durumunu belgelemek amacıyla haneden isteniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardımların genişlemesi amacıyla tüm çalışmalar devam ediyor. Detaylı bilgi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi web sitesini kontrol edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN