1999-2000 sonrası SGK’lılara staj ve çıraklık müjdesi! Yasa teklifi önemli değişiklikler getiriyor

1999-2000 sonrası SGK’lılara staj ve çıraklık müjdesi! Yasa teklifi önemli değişiklikler getiriyor

1999-2000 sonrasında SGK girişi bulunanlara sevindiren haberler peş peşe geldi. Emekli olmak için gün sayanlar yeni yasa teklifi ile sevinçten havalara uçuyor. Kademeli yaş şartı için görüşmeler devam ediyor. İşte son gelişmeler…

2.000-2008 arasında SGK girişi bulunan ve kademeli emeklilik için endişe duyan vatandaşlara sevindiren haber geldi. Uzun süredir beklenen kademeli yaş şartları için Meclis’te hareketli dakikalar yaşanıyor. 2000 sonrasında işe başlayanlar için önemli gelişmeler yaşanırken staj ve çıraklık sigortası kararları da merakla takip ediliyor. İşte son gelişmeler…

STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASINDA SON GELİŞMELER

Emeklilik hayali olan milyonlarca vatandaş emekli olacağı günü iple çekiyor. Emekli olmak için gerekli şartların sağlanması gerekirken alınan son kararlarda merak uyandırıyor. 2.000-2008 yılları arasında SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na kayıtlı olan vatandaşlar için yeni bir düzenleme gündeme geldi. EYT düzenlemeleri kapsamında sigortalılar için belirlenen kademeli yaş şartı ile birlikte işe giriş tarihleri kapsamında değişmektedir.

eyt-emeklilik-para.jpg

EMEKLİLİK SİSTEMİNDE KÖKLÜ DEĞİŞİM

Geçtiğimiz süreçte Başkan Erdoğan, emeklilik sisteminde köklü bir değişim yaşanacağına dile getirdi. Kademeli emeklilik hakkından kimlerin yararlanabileceği ise araştırılmaya devam ediyor. Yeni Şafak’ta yer alan açıklamalar doğrultusunda 1999 süre 2000 sonrasında SGK girişi bulunanlar için staj ve çıraklık borçlanması yapılabileceği belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ile birlikte sigorta başlangıç tarihi 1999 sonrasında olanlar için kademeli emeklilik sistemi uygulanabileceği belirtildi. 2.000 ve 2008 arasında sigorta girişi olanlar ise belirlenen şartların sağlanması durumunda emeklilik hakkından yararlanabilecek.

EYT kapsamında yer almayan vatandaşlar ise kademeli emeklilik sisteminin onaylanması durumunda emeklilik hakkından yararlanabilecek. 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olan kişiler ise şartları sağlaması durumunda emekli olabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN