22 yıl boyunca üretim yok dediler meğer petrol yatağıymış! O topraklar petrol cenneti oldu: Resmen petrol fışkırıyor

22 yıl boyunca üretim yok dediler meğer petrol yatağıymış! O topraklar petrol cenneti oldu: Resmen petrol fışkırıyor

22 yıldır kullanılmayan petrol kuyusunda sevindiren haber geldi. Yıllarca tek damlasını görmediler ancak şimdi resmen petrol fışkırıyor. Atıl durumdaki petrol kuyusu yeniden faaliyete geçirildi. İşte tüm detaylar…

Kuzey Afrika'daki zengin petrol yataklarının bir kısmına sahip olan Libya 22 yıl sonra müjdeli haberi verdi. Libya ulusal Petrol Kurumu kapsamında yapılan açıklama doğrultusunda 22 yıl sonra faaliyette geçen petrol yatağında üretimin arttırılması için çalışmaların başladığı duyuruldu.İşte tüm detaylar…

ÜRETİM YOK DEDİLER PETROL YATAĞI ÇIKTI

Kurum tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Arap Körfez Petrol Şirketine (Arabian Gulf Oil Company) bağlı bulunan ekiplerin Bingazi'nin 500 kilometre güneydoğusunda yer alan Mesle Petrol Sahası işaret edildi. 22 senedir üretimi olmayan şeklinde sınıflandırılan kuyu ile ilgili çalışmalar sevindiren açıklama ile birlikte geldi.

petrol-kuyusu-acildi.jpg

Yeniden yapılan sondaj çalışmaları doğrultusunda kuyuda günlük 1510 varil petrol üretecek şekilde faaliyet olduğu aktarıldı. Petrol üretim oranlarının arttırılması planı çerçevesinde bu adımın atıldığı ifade edilirken Libya içerisinde yer alan şartlar nedeniyle Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini Kasım 2022'den itibaren 2 milyon varil azaltma kararından muaf tutulmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN