Alışveriş sepetinizden uzak tutmanız gereken 3 riskli gıda! Kavun, süt ve…

Alışveriş sepetinizden uzak tutmanız gereken 3 riskli gıda! Kavun, süt ve…

Gıda güvenliği uzmanları, tüketicilerin sağlığını korumak amacıyla, alışveriş yaparken dikkatli olmaları gereken bazı gıda ürünleri hakkında önemli tavsiyelerde bulunuyor. 3 ürün çeşidinden kaçın

Tedarikten dağıtıma kadar gıda ile ilgili süreçlerde belirlenen standartların korunması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, özellikle aşağıda sıralanan üç gıda ürününün tüketiminden kaçınılmasını öneriyor:

PASTÖRİZE EDİLMEMİŞ SÜTÜN RİSKLERİ

Çiğ süt olarak da bilinen pastörize edilmemiş süt, gıda güvenliği uzmanlarının tüketilmesini tavsiye etmediği ürünlerin başında geliyor. Pastörize sütün aksine ısıtılarak patojenlerin ortadan kaldırılması ve raf ömrünün uzatılması işlemine tabi tutulmayan çiğ süt, doğal halini koruyor. Ancak, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yapılan uyarılara göre, çiğ süt salmonella, Escherichia coli, listeria ve brusella gibi zararlı bakteriler içerebilir ve bu da tüketiciler için sağlık riskleri oluşturabilir.

ÇİĞ FİLİZLERİN GÜVENLİK ZORLUKLARI

Çiğ filizler, özellikle turp, yonca ve yonca filizleri, gıda güvenliği açısından endişe kaynaklarından biridir. Bu ürünler, gıda kaynaklı hastalıklara neden olabilen Escherichia coli ve salmonella gibi zararlı bakterileri barındırabilir. Uzmanlar, tüketicilere bu tür ürünleri tüketmeden önce iyice yıkamalarını önererek, gıda kaynaklı hastalık riskini azaltma konusunda önlem almalarını tavsiye ediyor.

ÖNCEDEN DİLİMLENMİŞ ÜRÜNLERİN RİSKLERİ

Market raflarında sıkça rastlanan önceden dilimlenmiş ürünler de gıda güvenliği uzmanlarının dikkat çektiği bir diğer riskli kategoridir. Uzmanlar, “Önceden kesilmiş çiğ ürünler, mikro organizmalar açısından ciddi riskler taşıyabilir. Bu ürünlerin nasıl hazırlandığına ve hangi koşullarda işlendiğine dair net bir bilgiye sahip olmamız mümkün değildir” diyerek, önceden dilimlenmiş gıdaların tüketimi konusunda tüketicilere dikkatli olmaları uyarısında bulunuyor. Özellikle önceden kesilmiş kavunlar gibi nemli ve gözenekli yapısı nedeniyle bakteri üremesi açısından hassas olan ürünler, ekstra dikkat gerektiriyor.

Gıda güvenliği uzmanları, bu ürünlerin alımı ve tüketimi sırasında dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, gıda kaynaklı hastalıklardan korunmak için uygun yıkama ve depolama yöntemlerinin önemini hatırlatıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN