Altın fiyatlarında kritik eşik! Uzmanlar korkunç tabloyu verdi! O rakamı el mahkum görecek

Altın fiyatlarında kritik eşik! Uzmanlar korkunç tabloyu verdi! O rakamı el mahkum görecek

Bu hafta Orta Doğu’daki çatışmaların büyüyeceği endişeleri ve güvenli liman talepleriyle birlikte altın fiyatları yükseldi. Ons altın fiyatları yüzde 3,5 artış gösterdi ve gram ve çeyrek altın da yatırımcılarına kazandırdı. Altının gram satış fiyatı yüzde 4,55 değer kazandı ve yeni rekor seviyelere ulaştı.

Altın fiyatları, bu ayın başından itibaren savaşın başlamasıyla birlikte istikrarlı bir şekilde yükseldi. Orta Doğu’da çatışmaların daha geniş çaplı hale gelme endişeleri, güvenli liman taleplerini artırdı ve ons altın 2 bin dolar seviyesine yaklaştı.

img-6759.jpeg

ORTA DOĞU’DA SAVAŞ DEVAM EDERSE ALTINI ETKİLEYECEK

Altın fiyatlarındaki yükseliş potansiyeli hakkında Commerzbank analistleri, Orta Doğu’daki çatışmaların artması veya genişlemesi durumunda altının ek kazanımlar elde edebileceğini belirtti. Ancak aksi takdirde yükseliş potansiyelinin azalabileceğini ifade ettiler.

UZMANLAR ALTIN FİYATLARI İÇİN NE DEDİ?

TD Securities emtia stratejisti Daniel Ghali, ekonomideki durgunluğun Fed’in faiz oranlarını düşürmesine ve altın fiyatlarının 2 bin 100 doların üzerine çıkmasına yardımcı olacağını söyledi. Ghali ayrıca “satın almanın tükenmesinin yaklaştığını” belirtti.

OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya ise ekonominin görünümüne ilişkin risklerin olduğunu ve bunun altın fiyatlarını destekleyeceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN