Bakan Bilgin EYT'de müjdeli haberi duyurdu: EYT'liler bayram edecek: Herkes EYT'li olacak!

Bakan Bilgin EYT'de müjdeli haberi duyurdu: EYT'liler bayram edecek: Herkes EYT'li olacak!

Çalışmaların bir süredir devam ettiği EYT yasası düzenlemesinde artık son aşamaya gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT yasası düzenlemesinde ilk kez tarih verirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise çalışmaların son aşamaya geldiği EYT yasası düzenlemesinde müjdeli haberi duyurdu.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası düzenlemesinde belirsizlik resmen sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir ne zaman resmi olarak açıklanacağı merak konusu olan EYT yasası düzenlemesinde geçtiğimiz günlerde ilk kez tarih verirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise bugün EYT'lilere müjdeli haberi duyurdu.

EYT yasası düzenlemesi konusunda daha önce tarih vermekten kaçınan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son aşamaya gelinen çalışma hakkında geçtiğimiz günlerde ilk kez tarih vererek "EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. İlgili bakan arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. 2023'e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız." açıklamasında bulunmuş, Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrasında gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e çevrilmişti.

5987539.jpg

'YAŞ SINIRI' İDDİALARINA YALANLAMA

EYT düzenlemesinin ardından prim ve sigortasını dolduran 2 milyon kişinin emekli olması beklenirken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin söz konusu durumun bütçeye çok ağır bir yük oluşturacağı gerekçesiyle yaş sınırı talebini gündeme getirdiği de öne sürülmüştü.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ise söz konusu 'yaş sınırı' iddialarını net bir dille yalanlayarak EYT'nin bir 'hak mücadelesi' olduğunu vurgulayarak "Bir hak mücadelesi veriyoruz. Biz başından beri niye EYT çıkmalı dedik? Çünkü bir hak mücadelesi ve inşallah yılbaşından önce kanun teklifi yeni bir yaş sınırı olmadan, yani yeni bir EYT anlaşılmasına fırsat vermeden TBMM Genel Kurul'una gelecek. Tabi AK Parti, MHP VE BBP teklifiyle TBMM Genel Kurulu'na gelecek ve CHP'nin önce popülist politikalarla yaş şartını kaldırarak Kema Kılıçdaroğlu'nun SGK Genel Müdürü olduğu dönemde batırmasıyla başlayan süreç ve daha sonra bugünkü Millet İttifakı CHP ve İYİ Parti'nin o günkü temsilcilerinin milletin hakkının gaspını inşallah Cumhur İttifakı olarak ortadan kaldıracağız. " açıklamasında bulunmuştu.

dest.jpg

BAKAN BİLGİN EYT'DEKİ SON DURUMU AÇIKLADI

Destici'nin açıklamaları sonrasında gözler bir kez daha Bakan Bilgin'e çevrilirken Bakan Bilgin, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ziyaretinde milyonlarca vatandaşın merakla beklediği EYT yasası düzenlemesinde son durumu açıkladı.

6012876.jpg

"TEKNİK ÇALIŞMALAR TAMAMLANMAK ÜZERE..."

EYT'de 'yaş sınırı' iddialarını yalanlayan Bakan Bilgin, şartları sağlayan herkesin emekli olacağını vurguladı. EYT'deki teknik çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu açıklayan Bakan Bilgin şunları söyledi:

"Teknik çalışmalarımız EYT ile ilgili tamamlanmak üzere. Eskiden dijital ortamda kayıtlar tutulmadığı için, özellikle özel sektörlerde çalışan sigortalı işçilerde bu çok yaygın. Herhangi bir kaybı olmasın, dijital ortama aktarılması konusunda çalışmalarımız. Bugünlerde yurtdışındaki konsolosluklarda yoğun bir çalışmamız var.

Kıdem tazminatının ödenmesi konusunda kredi verilmesi. Bakan Nebati de bu konuda hazırlıkların yapıldığını aktardılar. Talep gelmişti, çalışmaları yaptık ve kredi konusunu da Nureddin Bey ile çözdük.

En önemli sosyal politika araçlarımızdan birisi asgari ücrettir. Bizim aralık içinde bitirip inşallah teknik çalışmaları bitirdikten sonra Meclis'te arkadaşlarımızla ve yüce Meclis'in kararına sunacağımız çalışmalar EYT ile ilgili tamamlanmak üzere."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN