Belediye işçilerine yüzde 150 zam: Maaşları 41.500'e çıktı

Belediye işçilerine yüzde 150 zam: Maaşları 41.500'e çıktı

Çorum Belediyesi daimi işçilere 2024 toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında rekor bir zam yaptı. İşçi maaşlarına yüzde 150 zam yapıldı. İşçilerin maaşı 41.500 TL'ye çıktı.

Çorum Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında sözleşme imzalandı. Daimi işçilere yüzde 150’ye yakın bir artış yapıldı.

Sözleşmenin detayları hakkında bilgi veren Hizmet-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu, “Belediye başkanımız bizleri kırmadı. 1 yıllık çok güzel bir sözleşme oldu. İşçi kardeşlerimize yüzde 150’ye yakın bir artış yapıldı. Yevmiye ücretleri, aile ve çocuk yardımı, yemek yardımı ve diğer sosyal yardımlarla birlikte daimi işçimizin önemli oranda artış yaptık. İşçimize hak ettiği ücreti verdik.” dedi.

'TEMMUZ'DA DA ARTIŞ OLACAK'

Mustafa Köroğlu, sözleşme kapsamında yılın ikinci altı ayında da enflasyon oranında maaşlarda artış yapılacağını belirtti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da belediyecilik hizmetlerinde bir başarıya imza attıklarını dile getirerek “Bunu tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Bizim merkezimizde adalet ve hakkaniyet vardır. Bizim kardeşlerimiz kışın soğukta yazın sıcakta fedakarca çalışıyorsa biz bu hakkı teslim etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Yüzde 150 artışla muazzam bir sözleşme imza attıklarını dile getiren başkan Aşgın “Gerçekten işçimiz bunu hak ettiği için veriyoruz. Hayırlı olsun.” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN