Bir ayda 2,5 ton üretiyor, paraya para demiyor! 40 yaşında 2 çocuk annesi kadın Türkiye'ye örnek oldu

Bir ayda 2,5 ton üretiyor, paraya para demiyor! 40 yaşında 2 çocuk annesi kadın Türkiye'ye örnek oldu

Bir ayda 2,5 ton üretiyor, paraya para demiyor! 40 yaşındaki 2 çocuk annesi kadının girişimi örnek oldu! Kendi işini yöneten kadın, kazancını katlayarak örnek olmaya devam ediyor!

Kütahya'nın Emet ilçesinde yaşayan Ayşe Yağcıklı, uzun süredir hayalini kurduğu iş dünyasına giriş yaptı. 40 yaşında, evli ve 2 çocuk annesi olan Ayşe Yağcıklı, Emet Yeni Sanayi Sitesi'nde 36 ton üretim kapasitesine sahip bir kültür mantarı üretim tesisi kurarak bu hayalini gerçeğe dönüştürdü.

2,5 TON KÜLTÜR MANTARI ELDE ETMEYİ BAŞARDI

165702332-1695574572.jpg

Ayşe Yağcıklı, uzun süredir içinde taşıdığı üretim ve işletmecilik hayalini nihayet gerçeğe dönüştürdü. Emet Yeni Sanayi Sitesi'nde kurulan kültür mantarı üretim tesisi, bu hayalin başlangıcı oldu. İlk adımda 60 metrekarelik bir alanda faaliyete başlayan tesiste, yaklaşık 2,5 ton kültür mantarı elde etmeyi başardı. Yağcıklı, bu ilk başarılarının ardından üretim kapasitelerini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

60 METREKARELİK ALANDA ÜRETİM YAPIYOR

aw063518-02.jpg

Ayşe Yağcıklı, yıllardır üretim ve işletmecilik yapma hayali taşıdığını ifade etti. Emet Yeni Sanayi Sitesi'nde hayata geçirdiği kültür mantarı üretim tesisinde, 60 metrekarelik alanda ilk hasatlarını gerçekleştirdi. Mantar üretimine başladıkları günden bu yana hedeflerine ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Ayşe Yağcıklı, şu anda birinci üretim aşamasında olduklarını ve her şeyin iyi gittiğini vurguladı.

TOPLAM ÜRETİM HEDEFİ YILDA 36 TON

kultur-mantari-gh.jpg​​​​​​​

Tesisin tam kapasite üretime geçtiğinde yılda 36 ton mantar üretmeyi hedeflediklerini ifade eden Yağcıklı, bu hedefin istihdama da katkı sağlayacağını belirtti. Şu an 6-7 kişinin işlerine yardımcı olduğunu ve bu yolculukta ilerlemeye devam ettiklerini söyledi. Ayrıca, 230 metrekarelik dükkanda kurulan ve kurulacak olan 60'ar metrekarelik odalarda kültür mantarı üretimlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN