Bu illerde oturanlar dikkat! Çok şiddetli geliyor, Meteoroloji ve AFAD'dan uyarı üstüne uyarı

Bu illerde oturanlar dikkat! Çok şiddetli geliyor, Meteoroloji ve AFAD'dan uyarı üstüne uyarı

AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarı üstüne uyarı geldi. Yarın için çok kuvvetli, yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor. İşte, aşırı yağış ve sel uyarısı yapılan iller...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD); Samsun, Ordu, İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimlerinde şiddetli yağış uyarısında bulunarak, Amasya, Samsun, Sinop ve Kastamonu illerimizde yaşanan aşırı yağışlara müdahale çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

meteoroloji-afad-sel-yagis-uyarisi-1.jpg

AFAD'DAN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

AFAD, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) alınan bilgilere göre şu iller için uyarılarda bulundu:

Samsun il genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların 6 Haziran 2023 Salı sabah saatlerine kadar çok kuvvetli, yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Ordu çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların 6 Haziran 2023 Salı akşam saatlerine kadar kuvvetli, batı kesimlerde zaman zaman çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimlerindeki yağışların ise gece yarısına kadar devam edip gece yarısı itibarıyla şiddetini yitirmesi beklenmektedir

Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.

TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

meteoroloji-afad-sel-yagis-uyarisi-6.jpg

meteoroloji-afad-sel-yagis-uyarisi-5.jpg

meteoroloji-afad-sel-yagis-uyarisi-4.jpg

meteoroloji-afad-sel-yagis-uyarisi-3.jpg

meteoroloji-afad-sel-yagis-uyarisi-2.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN