Aile Bakanlığından yeni açıklama! Kadınlara ömür boyu 1.870 TL ödeme! Hemen PTT’den alın

Aile Bakanlığından yeni açıklama! Kadınlara ömür boyu 1.870 TL ödeme! Hemen PTT’den alın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yapılan ödemeler hakkında yeni bir açıklama yapıldı. Her ay düzenli olarak yapılan 1870 TL'lik ödemelerin PTT üzerinden yapılacağı belirtildi. İşte ödemeler hakkındaki tüm detaylar…

Devlet tarafından pek çok farklı kalemde ödeme yapılırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödemeler kapsamında kadınları da unutmadı. Ev hanımı olduğunu belirten ve maddi destek ihtiyacını bulunan Kadınlara yönelik her ay düzenli olarak ödeme yapılıyor. Yapılan açıklama doğrultusunda çalışmayan ev hanımlarına dul ve yetim aylığı olarak ödeme yapılmaktadır. Eşini kaybeden ya da babası vefat eden kadınlar düzenli ödemelerden yararlanırken ödeme hakkındaki detaylar da paylaşıldı.

KİMLER ÖDEMELERDEN YARARLANABİLİYOR?

Sigortalı olarak çalışan bir eşin vefat etmesi durumunda geride kalan eşyada çocuklarına eğer varsa anne ve babasına maaş bağlanmaktadır. Yasalarda belirtilen kural ise alınan son maaş miktarının %75'i eşe bağlandığı eş çalışıyorsa bu %50 olarak hesaplandığı belirtilerek ikiden fazla yetim çocuk bulunuyorsa eş için %50, yetim çocuklar için %25 oranında maaş bağlandığı da bildirildi.

para-verilmesi.jpg

ÖDEME TUTARLARI NE KADAR?

Dul ve yetim maaşı alan kişiler için en düşük emekli maaş üzerinden hesaplama yapılmaktadır. 2023 yılı Ocak ayı kapsamında en düşük emekli maaşı 5.500 TL olarak belirlendi. Hesaplamaların belirlenen tutar üzerinden yapıldığı aktarılırken %25'lik bilimde yer alan kişiler için 1.375 TL, %50'lik dilimde yer alan kişiler için 2.750 TL, %75'lik dilimde yer alan kişiler içinde 4.125 TL ödeme yapılmaktadır. 2023 yılı kapsamında yetersiz görülen emekli maaşlarına %36 zam yapılma kararı alındı. Bu kapsamda maaş tutarı 7.500 TL yükselirken zam oranında ödemeleri de 1.870 TL ekleme yapıldı.

para-almak-2.jpg

25 YAŞINA KADAR YAPILIYOR

Kız ve erkek çocuklarının belirlenen kuralları karşılaması durumunda yetim maaşı alabileceği belirtildi. Erkek çocukları için 18 yaşına kadar ödeme yapılacağı belirtilirken öğrenci olması durumunda ödemelerin 20 yaşına kadar devam edecek aktarıldı. Üniversite öğrencisi olması durumunda ise 25 yaşına kadar yetim aylığından yararlanabileceği aktarıldı.
paralarr.jpg

ÖMÜR BOYU ÖDEME ALIYOR

Kız çocukları ise evlenmediği sürece ömür boyu yetim aylığından yararlanabilmektedir. Sigortalı olarak çalışan bir babanın evli kızı ise babası öldüğünde evli olsa dahi boşandığı anda yetim kapsamında yer aldığı için ödemelerden yararlanmaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN