Zam bekleyen memur ve emekliye soğuk duş! Temmuz ayı zammı netleşti! Hayal kırıklığı

Zam bekleyen memur ve emekliye soğuk duş! Temmuz ayı zammı netleşti! Hayal kırıklığı

Temmuz ayında zam bekleyen memur ve emekli maaşları netleşmeye başladı. 6 aylık enflasyon farkı ile zam alacak olan memur ve emekli Temmuz’da o rakamı görecek. Mayıs ayı enflasyon oranın açıklanmasıyla beraber memur ve emekli maaşı resmen netleşti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs ayı enflasyon rakamını açıkladı. Buna göre Enflasyon yüzde 0,4 artarak yüzde 35,59 oldu. Enflasyon rakamından sonra emekli ve memur maaşı da netleşti. Temmuz ayındaki emekli ve memur derin bir nefes alacak

Her yol 2 kez zam alan emekli ve memur Temmuz ayı maaş zammını merak etmeye başladı. Haziran ayında enflasyonun yükselmemesi durumunda yüzde 35 olan enflasyona göre emekliler %15,26 memurlar ise yüzde 7,26 zam alacak.

img-1291.jpeg

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI NETLEŞTİ

Emeklilerin zam oranı 6 aylık enflasyona göre belirleniyor. 5 aylık verilere göre SGSGK ve Bağkur emeklilerinin zammı şimdiden %15,26 oldu. Memurlar yılın ilk 6 ayı için %8 sözleşme zammı almıştı. Bunu aşan oran kadar memurlara enflasyon farkı verilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN